Mai toarna un pahar – Vinul rosu face bine siluetei

Please select a featured image for your post

Conform unui studiu pe termen lung, femeile care beau vin rosu se ingrasa mai putin odata cu inaintarea in varsta, decat cele care nu beau alcool deloc. Studiul s-a folosit de informatiile de la peste 20.000 de femei si a stabilit ca in privinta alcoolului, claoriile sunt procesate diferit fata de cele din alimente.

Asta se cam bate cap in cap cu teoria veche si arhi-cunoscuta cum ca alcoolul este cel mai mare inamic al dietelor.

Citeste si:  Sfaturi pentru o casa in siguranta

19.200 de femei din SUA cu varsta de peste 39 de ani au fost supuse unui sondaj cu privire la obiceiurile lor de consum. Apoi timp de 13 ani s-a inregistrat evolutia greutatii lor corporare. Dupa cum ne-am astepta toate femeile s-au ingrasat INSA, cele care au raportat un consum moderat de alcool (adica un pahar sau doua de vin pe zi) s-au ingrasat cel mai putin!

Citeste si:  Ciorba de potroace si omleta confiture

De ce? Una dintre teorii ne spune ca in corpul bautorilor cu experienta se produce o modificare la nivel metabolic. Caloriile din alcool sunt procesate in asa mod incat majoritatea dintre ele sa fie transformate in energie calorica. Deci daca intr-un pahar de vin se gasesc 120 de calorii, acestea vor fi transformate in energie.

Dar daca mananci o felie de pizza de 120 de calorii, majoritatea se vor depune sub forma de grasime.

Citeste si:  Salvia

Asta nu este singurul exemplu de efect benefic al consumului moderat de vin rosu. Vinul rosu imbunatateste circulatia sangelui prevenind formarea de cheaguri si creste nivelul colesterolului „bun”, cel care ne protejeaza de intarirea vaselor de sange. Doar jumatate de pahar de vin rosu pe zi poate sa creasca speranta de viata a unui individ cu patru ani.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.