fbpx

Living-ul care te reprezinta

Mai stiti secventa din Harry Potter in care zidurile ii sopteau acestuia cuvinte doar de el auzite si intelese? Cum ar fi ca, intr-o zi, casa ta sa nu mai fie doar un martor tacut al framantarilor, bucuriilor, actiunilor, pasiunilor sau deciziilor tale?! Cum ar fi sa iti spuna ceea ce tu stii deja, dar iti e frica sa o rostesti cu voce tare? Fii sigura ca nimeni altcineva, in afara de tine, nu te cunoaste atat de bine ca ea. Poate ca ar avea chiar glasul tau. Si daca ti-ar spune un singur cuvant, care ar fi acela? Ai fi in stare sa ii dai ascultare? Probabil ca dormitorul ti-ar spune: „Iubeste!”, mansarda: „Mediteaza!”, balconul: „Descopera!”, bucataria: „Creaza!”. Dar livingul? Cum te-ar caracteriza intr-un singur cuvant? Sau ce sfat ti-ar da? Cred ca ar fi: „Traieste!” Se pare ca livingul a devenit spatiul cel mai apropiat de sufletul nostru.

Vechea sufragerie a suferit de-a lungul timpului modificari in plan estetic, dezvoltandu-si rolul in cadrul casei, ajungand astazi sa se prezinte ca un spatiu multifunctional.

Citeste si:  Design pentru... catei

Ca imbinare intre estetic si util acest spatiu major al locuintei tale gazduieste o varietate de activitati: ziua iti bei cafeaua la masuta preferata din living, seara iti aduni cateva prietene si purtati discutii interminabile pe canapeaua din living, iar noaptea, dupa ce ele au plecat, te relaxezi urmarind o comedie romantica la tv-ul tau cu ecran plat din… living.

Ca spatiu generator de viata, livingul trebuie sa fie deschis, amplu sau macar sa dea impresia de spatiu major. Pentru aceasta, mobilierul ar trebui sa fie modular, cu piese ergonomice, dispuse de-a lungul zidurilor, cu o masuta in linii simple sau sofisticate, o canapea care sa urmeze forma regulata a rafturilor sau sa contrasteze, printr-o forma organica, rotunjita, ce da o senzatie de plutire, libertate si descatusare. Ori de cate ori doresti sa faci o schimbare, modulele mobilierului pot fi imbinate in zeci de posibilitati astfel incat locuinta poate arata diferit pastrandu-si totusi aceeasi esenta.

Livingul trebuie sa imbine armonios necesitatile fiecarui membru al familiei tale: locul tau preferat de lectura, in fata semineului, sau improvizat, intr-un stil exotic aproape de o sursa de caldura; fotoliul lui in care se simte „rege” de fiecare data cand joaca echipa favorita de fotbal si locul de joaca al copiilor, departe de rafturi cu obiecte din cristal sau vaze scumpe mostenite de la bunica.

Din punct de vedere cromatic, livingul poate fi vopsit in nuante calde de alb si lila, in culorile lemnului natur sau in combinatii indraznete de negru, gri si verde ori violet si verde, amprente ale unui spirit puternic si dinamic.

Lumina joaca un rol esential in viata livingului tau. Filtrata prin draperii orange sau crem din organza, ea inunda toata incaperea si echilibreaza intreaga compozitie. Aportul de lumina naturala este completat de surse de lumina artificiala, aflate la nivelul pardoselii, ascunse dupa o scafa sau la nivelul tavanului prin spoturi dispuse inteligent. Fie ca alegi o pardoseala din placi ceramice, un parchet sau chiar o mocheta, fa-le sa vina in ajutorul ansamblului, sa-l puna in valoare printr-un contrast puternic sau mergand pe aceeasi linie cromatica.

Citeste si:  Amenajarea camerei copilului

Sa nu uitam insa ca detaliile fac diferenta. Ar fi de preferat ca acestea sa se constituie ca un punct stabil intre „Less is more” si „More! More! More!”. Texturile diferite ale obiectelor alese vor da un plus de armonie livingului tau. Combinatii de sticla-metal, piatra-lemn-metal sau toate acestea dozate in proportii fericite dau stralucire si rafinament oricarei locuinte.

Si ca accent, florile vor avea intotdeauna forta de a se face remarcate.

Asa ca decoreaza-ti livingul intr-un stil modern sau pastreaza-l classic, insa nu uita, in tot ce faci sa pui si un strop din personalitatea ta.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.