
Prietena noastra de pe facebook, Camelia Bizadea ne-a incantat astazi cu o reteta de gogosi. Si cum suntem fete bune, impartim bucuria culinara a descoperirii cu voi. 🙂
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 grame faina
4 oua
300 ml lapte
30 grame drojdie
100 grame unt
100 grame zahar
10 ml esenta vanilie si rom
1 lingurita sare
100 grame de faina se oparesc cu 200 ml. de lapte clocotit. Se amesteca repede cu lingura de lemn ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se rasfira pe marginile castronului ca sa se raceasca.
Intr-un alt vas, se freaca un cub de drojdie cu o lingurita de zahar care se adauga peste aluatul rece. Se amesteca bine si se lasa la crescut 20 min .
4 galbenusuri se freaca bine cu un praf de sare, la care se adauga esenta de vanilie, esenta de rom, o lingura de ulei si 100 grame de unt caldut. Se amesteca totul cu lingura de lemn, apoi se adauga peste maiaua crescuta restul de lapte(200 ml) si restul de faina 400gr . Se framanta totul cu mana si se lasa la crescut timp de 20 min .
Se formeaza gogosile si se prajesc in ulei!
Pofta buna!
Pontul prietenei noastre: „Eu am fost mai smechera si azi le-am rulat si le-am umplut cu o compozitie de branza dulce ! :)”