fbpx

Forta de expresie a obiectelor decorative

Fiecare casa are personalitatea ei, influentata in mod direct de firea si caracterul beneficiarului. O casa care te atrage te va fascina de indata ce i-ai calcat pragul. Fara sa iti dai seama te va absorbi treptat in lumea ei si-ti va imprima diverse stari de spirit, in functie de corespondentele, directe ori nu, dezvoltate intre preferintele tale si stilul pe baza caruia a fost configurata.

Atmosfera unei case este influenta in principal de disignul sau interior. Felul in care se imbina diverse elemente, contrastul sau complementaritatea culorilor, echilibrul sau echilibristica partilor toate acestea dau nastere spiritului casei.

Personalitatea – sau spiritul – casei este influentata de configuratiea interioara, de mobilierul ales, de piesele de legatura si de varietatea elementelor de design, care participa la conturarea precisa ori cunfuza a unui spatiu.

Citeste si:  Transformarea unei perdele

Caracterul casei sta in micile detalii care aparent sunt considerate a fi simple elemente statice, cu un aport minim in creionarea spatiului. Aceste obiecte decorative sunt cele care imprima defapt intraga atmosfera. Masivitatea pieselor de mobilier simbolizeaza o implicare pasiva in procesul de ambientare.

Cele care animeaza atmosfera, care dicteaza subiectul sau tonul ambiantei sunt acele elemente decorative ce par a sta cuminti pe rafturi, pe pardoseala sau agatate pe pereti.
In ansamblul lor intra: vaze, ghivece de flori, rame pentru fotografii, lumanari cu diverse dimensiuni folosite si la aromoterapie, carti, tablouri, flori, etc.

Vazele. Nu ne putem imagina casa fara aceste elemente de decor, chiar daca ele sunt simple piese punctuale. Tocmai aceasta mobilitate favorizata de dimensiuni reduse, greutate mica,sau acceptabila, le transforma in elemente de dinamizarea ale spatiului.

Citeste si:  Cele mai frecvente greseli in amenajari si decoratiuni

Tendintele actuale releva obiectul decorativ „vaza” proiectat in forme atipice, din materiale si in culori fascinante. Forme organice, culori pastelate expun acum obiecte lipsite parca de functiune, care pot fi folosite atat individual ca simple „bibelouri” sau in virtutea functiunii pe baza carora au fost create.

Daca la inceput relevau iscusinta mesterilor sticlari, avand forme uneori tipizate, usor de recunoscut si de clasificat, vazele din tendintele actuale de design isi pierd acea eticheta functionala.
Poti la fel de bine sa le umpli cu nisip colorat sau poti sa le accesorizezi cu flori naturale ori crosetate manual cu fire multicolore.

Privind materialele din care sunt confectionate, tendintele actuale nu se desprind de clasica ceramica, modelata insa in forme organice imprumutate direct din natura. Asadar imitatia sta la baza conceperii noilor articole de design – imitatie a naturalului, a echilibrului si a perfectiunii care stau ascunse in fiecare colt de natura.

Citeste si:  Supa de pui cu mere si rulou de vita in crusta de alune

In plus anul 2007 este caracterizat in design de o tendinta inovatoare de supradimensionare, amprentata chiar si asupra obiectelor decorative. Ceramica devine un material ideal in modelarea unor vaze cu dimensiuni impresionate, care cresc de regula pe verticala.

Plasticul este folosit si el anul acesta ca materie prima in procesul de coonfectionare a unor piese de acest tip. Transparenta este calitatea plasticului exploatata din plin de designeri. Aceasta, combinata cu nuante pastelate, duce la realizarea unor piese unice cu o impresionanta capacitate de personalizare a spatiului.

Foloseste aceste accente estetice in casa ta pentru a ilustra universul ce te caracterizeaza!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.