fbpx

Dulceata cu zahar gelifiant

Please select a featured image for your post

Daca nu sunteti sigure ca doriti sa utilizati zaharul gelifiant sau nu stiti exact ce este acesta, va invitam sa cititi articolul nostru pe aceasta tema. Daca stiti deja despre ce este vorba si acesta nu este primul an in care puneti dulceata folosind zaharul gelifiant, eu va propun cateva retete foarte simple, rapide dar de mare efect. Dulceata de fructe de padure Da, a venit sezonul fructelor de padure, aromatele, micutele si simpaticele fructe de padure. Fie ca le culegeti voi intr-o expeditie la munte in weekend sau in vacanta, fie ca le cumparati din piata, merita sapuneti cateva borcanele de dulcata folosind fructe de padure, pentru ca sunt atat de aromate incat vor face deliciul zilelor de iarna. Aveti nevoie de 750 de grame de fructe de padure, in combinatie dupa gust, de exemplu 250 gr de afine, 250 gr de zmeura si 250 gr de fragute). Procentul de fructe – zahar gelifiant e de 3 :1, deci aveti nevoie de 250 gr de zahar.

In plus, va mai trebuiesc 4 linguri de zeama de lamaie. Se pun toate ingredientele intr-o oala adanca si se lasa la fiert 3-4 minute, apoi se face verifica daca dulceata e gata. Daca scoateti o lingura de dulceata pe o farfurie rece si se intareste aproape instantaneu, este gata. Daca nu, fie o mai lasati sa fiarba 2 minute, fie adaugati sare de lamaie. Dulceata se toarna in borcanele cu filet, si se umplu pana sus, apoi se tin 10 minute pe capac, pentru ca fructele sa se distribuie uniform in dulceata si apoi se tin in pozitia normala, pana la racire.
Citeste si:  Pardoseala – clasica sau moderna?
Dulceata picanta de capsuni Cine spune ca dulceata nu poate avea un gust mai deosebit si ca trebuie sa fie neaparat atat de dulce incat sa ti se strepezeasca dintii? Dulceata de capsuni condimentata cu un ardei rosu iute, va fi ceva inedit si cu siguranta va fi apreciata de musafiri. Aveti nevoie de 1 kilogram si jumatate de pireu de capsuni (obtinut prin pasarea fructelor spalate bine si curatate de codite, fie cu furculita, fie cu un blender), de un ardei iute rosu, pe care il cratati de codita, de samburi si de nervuri si de 4 linguri de suc de lamaie. Se amesteca pireul de capsuni cu ardeiul si lamaia, apoi se dau la fiert impreuna cu 500 gr de zahar gelifiant. Se lasa sa dea in clocot 3-4 minute, apoi se verfica daca dulceata e gata si se procedeaza ca si cu dulceata de fructe de padure prezentata mai sus.
Citeste si:  Terranova, uriasul bland
Dulceata de caise Dulceata de caise se prepara folosind 500 gr de caise, fara samburi si coaja, care se taia cat de marunt, eventual se dau prin blender dar nu cat sa obtineti o pasta si se fierb impreuna cu sucul de la 6 portocale mari si o lamaie. Se lasa caisele fiert intr-o strecuratoare peste noapte, colectand sucul ce se scurge de pe ele. Se masoara 800 ml din sucul de pe caise si se pune la fiert impreuna cu 500 gr de zahar gelifiant si restul de caise. Se fierbe cateva minute, se face proba si se toarna in borcane.

Citeste si:  O baie cu zambet de primavara
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.