fbpx

Ciuperci umplute cu legume si branzeturi

De obicei, ciupercile le umplem cu cascaval si unt. Ce-ati zice de o umplutura altfel, ca de lasagna? Va sfatuiesc sa cautati ciuperci mari, cu palariile intregi si «peretii inalti» pentru ca umplutura sa nu iasa afara cand le bagati la cuptor. Cantitatile sunt pentru 6 portii.

Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline
2 cani de spanac babi tocat marunt
6 catei de usturoi
O jumatate de cana de ceapa tocata
O jumatate de cana de ardei gras tocat
1 cana si jumatate de ricotta
1 cana de parmezan
2 oua
10 frunze de busuioc tocate
18 ciuperci mari
1 cana de mozzarella rasa
1 cana de sos de rosii

Citeste si:  Postere, discuri, poze, cercuri si alte figuri pe pereti

Porniti cuptorul la 220 de grade. Ungeti o foaie cu ulei de masline. Indepartati usor tulpinile, scobiti lamelele si ungeti ciupercile cu masline. Sarati-le si piperati-le.

Incalziti o tigaie mare, nonaderenta, adaugati uleiul, ceapa, usturoiul si ardeiul rosu. Sarati. Lasati 3-4 minute, sa se inmoaie. Adaugati spanacul si sotati 2 minute.

Citeste si:  Picturi, poze si ramele lor

Intr-un bol amestecati ricotta, parmezanul si oul. Adaugati legumele din tigaie si busuiocul. Amestecati. Umpleti ciupercile cu aceasta compozitie si puneti peste ea, in fiecare ciuperca, o lingurita sau doua de sos de rosii mozzarella. Bagati la cuptor pentru 20-25 de minute si garnisiti cu busuioc.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.