
Sunt perfecte pentru vegetarieni sau pentru cei care vor sa manance sanatos, pur si simplu. Se pot servi cu paste sau ca aperitiv.
Ingrediente:
– 2 linguri ulei de masline
– 600 de grame de vinete, nedecojite, taiate cubulete cu latura de 2-3 cm
– Sare si piper
– 4 catei de usturoi zdrobiti
– 3 linguri de busuioc verde tocat plus 2 linguri pentru garnisire
– 1 cana jumatate de pesmet
– 2 oua batute
– 100 de grame de branza pecorino romano rasa sau parmezan
– 2 linguri de patrunjel tocat
– 750 ml rosii pasate (tip Cirio)
– Branza Ricotta optional (pentru servire)
Porniti cuptorul la 200 de grade.
Ungeti o foaie de copt cu ulei si intindeti-o intr-o tava.
Intr-o tigaie nonaderenta incingeti uleiul de masline. Cand s-a incins, puneti vinetele si un sfert de cana de apa. Asezonati cu sare si piper si amestecati cand si cand. Lasati cam 15 minute. Turnati apoi vinetele intr-un blender si „tocati-le” un minut.
Mutati-le intr-un bol si adaugati pesmetul, ouale, branza Romano, patrunjelul, usturoiul si busuiocul. Asezonati cu sare si piper si amestecati bine.
Formati chiftelute ca perisoarele si puneti-le pe foaia de copt. Coaceti-le pana cand s-au intarit, cam 20-25 de minute.
Puneti sosul de rosii la fiert si adaugati chiftelele. Lasati-le sa dea un clocot.
Garnisiti cu frunze de busuioc si serviti cu o lingura de ricotta alaturi.