fbpx

Camera copilului – un vis in culori

Este vioi si dinamic, rade, canta si danseaza, deseneaza, alearga, incat uneori te intrebi de unde are atata energie, traieste in culori, viseaza in culori, gandeste in culori, vede in culori, zamabeste in culori. Proiectia lumii reale filtrata prin ochii copilului tau e un vis colorat, de o inegalabila frumusete si puritate, e un joc de „pete” si de nuante, de fete zambitoare.

Ofera-i copilului tau sansa de a trai intr-o astfel de lume, chiar daca aceasta este materializata doar in cativa metri patrati. Concepe acest vis pornind prin a stabili culoarea in care vrei sa redai peisajul de vis pentru cel mic. Sa fie roz, albastrau sau mov? Oricum sa fie pe gustul copilului, sa fie o culoare calda sau o combinatie armonioasa atat din punct de vedere estetic cat si referitor la efectul pe care il va avea asupra dezvoltarii corespunzatoare a copilului.
O camera in culori vii, care aduc buna dispozitie, care se joaca in continuu cu spatiul, il umplu de viata si de energie. Verdele si galbenul se deschid sub lumina soarelui, ii completeaza stralucirea si dau nastere unei ambientari ce se muleaza perfect pe trasaturile definitorii ale personalitatii copilului tau.

Citeste si:  Decorare ieftina

Patul nu trebuie sa redea cu fidelitate dimensiunile celui matrimonial din dormitorul tau, ci trebuie confectionat special raportat la varsta si caracteristicile unui copil. Pentru a se integra in jocul de forme si culori, patul este personalizat, avand o bara de protectie „decorata” cu bureti in diverse nuante.

Cei mici sunt de obicei destul de dezordonati, astfel ca dormitorul lor poate parea un front de lupta. Pentru a preintampina acest aspect iti recomand sa utilizezi in aceasta ambientare dulapuri mari, ideale din punct de vedere functional. Acestea pot fi incastrate in zid, astfel incat spatiul sa fie debarasat de volumele mari, iar raportul dintre suprafata de joaca si cea ocupata de piesele de mobilier sa incline in favoarea primului termen sau pot fi lasate la vedere incat sa creezi un joc de forme si grosimi, ascunzisuri si suprafete uniforme. Nici aspectul estetic nu trebuie sa fie neglijat in acest caz, iar frontul elementelor de mobilier, cu rol de depozitare, sa fie dinamic prin forme, culori si materiale.

Pe langa aceste volume, care ascund in interiorul lor o varietate de produse, unele obiecte cum ar fi carti sau jucarii trebuie dispuse la vedere, pentru a inlesni la nevoie cautarea lor. In acest sens, de-a lungul peretilor sunt dispuse cateva etajere, diferite ca marime, modalitate de aseazare, suprafata libera existenta intre rafturi, cat si diferite ca design: unele pot fi doar suprafete orizontale simple ca mod de imbinare, iar altele se pot grupa in casete cu diferite dimensiuni si un aspect modern si innovator.

Rezerva pe unul dintre pereti o suprafata ideala pentru amplasarea unui „panou de onoare”, unde vei lipi toate lucrarile realizate de cel mic, cu multa truda si efort. Pe acesta se poate gasi „o zona de scris” unde il vei obisnui cu sistemul de lucru in scoli, si vei economisi si timpul pierdut atunci cand strangi de pe jos toate foile ce poarta semnatura lui.

Citeste si:  Cauze incendiu

Camera copilului nu este un living si de aceea piesele de mobilier folosite de obicei in ambientarea acelei zone a casei nu se incadreaza in decorul si functionalitatea unui dormitor. Nu folosim asadar fotoliile cu dimensiuni mari, ci achizitionam elemente special concepute pentru copii. Scaune si „fotolii” in culori vesele, cu dimensiuni reduse, balansoare, caluti sau poufuri.
Pardosela se realizata din parchet peste care asezam un covor cu firul lung, moale, cu un design placut si nostim, pe care il vom aspira in fiecare zi astfel incat sa evitam aparitia unei alergii.
Lumina este deosebit de importanta. Ferestrele mari sunt „ascunse” in spatele unor perdele transparente, in culori neutre si care se potrivesc cu restul elemntelor de decor. Cateva flori invioreaza atmosfera si o dinamizeaza. Ai grija insa unde pozitionezi glastrele astfel incat zona unde vor fi amplasate sa nu se intersecteze cu zona de joaca a celui mic.

Lasa-l sa viseze in culori, traieste odata cu el in lumea basmelor si decoreaza dormitorul copilului conform personalitatii acestuia.

Un comentariu
  1. am avut cea mai frumoasa camera cand eram mica. plina de jucarii si colorata, foarte colorata. stiu ca unii considera ca prea multe culori pot provoca celui mic o stare de agitatie, dar nu-i adevarat. exact asa o voi pregati si pentru copilul meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.