fbpx

Viitorul „luminos” al barbatilor

Va aduceti aminte zicala conform careia o femeie are nevoie de un barbat cum are pestele nevoie de o bicicleta. Ei bine, se pare ca s-ar putea sa fie ceva mai mult decat o simpla zicala. Tehnologia prin care se poate crea sperma artificiala sau chiar un mostenitor pentru un cuplu format din doua femei, e foarte aproape de a fi perfectionata. Intre timp, cercetarile arata ca cromozomul Y, cel care confera gena masculina, a intrat intr-un declin evolutionar pe termen lung. Vor deveni oare tatii redundanti?

Infertilitatea masculina este deja surprinzator de comuna: 7% dintre barbati sunt afectati de ea. In natura, exista deja un numar destul de mare de animale care se pot reproduce fara ajutorul unui mascul. Rechinii si reptilele au demonstrat aceasta abilitate in captivitate. Totusi, cercetatorii cred ca mamiferele nu se pot reproduce fara a implica atat sperma, cat si ovulele, desi in Japonia a fost demonstrat ca este posibil pentru un mamifer de sex feminin sa ramana insarcinat folosindu-se doar celulele unui alt mamifer de sex feminin. Si ceea ce este si mai important este ca puiul rezultat in urma sarcinii este complet sanatos, dar cu aproximativ 20% mai mic decat ceilalti pui rezultati in urma unei reproduceri naturale.

Citeste si:  Despre chiromantie sau arta ghicitului in palma

Modelul familiei traditionale s-a schimbat dramatic in ultimii 20 de ani. Din ce in ce mai putine cupluri heterosexuale se casatoresc in prezent. Rata divorturilor a crescut semnificativ si foarte multe femei singure aleg sa devina mame fara implicare din partea unui barbat.

Atitudinea fata de femeile singure s-a schimbat semnificativ in ultimii 100 de ani. O mama singura nu mai este o stigmata social asa cum se intampla pana acum. Si, cum puterea si accesul la educatie pentru femei sunt pe o linie ascendenta, este foarte clar ca se simt cu adevarat din ce in ce mai independente fata de barbati.

In Freital, un mic orasel din Germania, langa Dresden, natalitatea a scazut atat de mult datorita femeilor „emancipate” care paraseau orasul incat sunt aproximativ 80 de femei pentru fiecare 100 de barbati. Astfel, primarul orasului a venit cu o idee inedita: a oferit un „bonus de relocare” in valoare de 3000$ oricarei femei care vrea sa se mute in orasul „parasit”. Sa speram ca nu vom ajunge si noi curand in acesta situatie… pentru ca viitorul barbatilor nu pare foarte luminos din aceasta perspectiva.

Citeste si:  Patriotismul – o ciorba reincalzita de multi
Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.