Copiii problema – produsul parintilor inconstienti

Imi plac foarte mult copiii. V-am spus asta de la bun inceput, ca sa nu credeti ca scriu articolul din perspectiva vreunei nebune care i-ar strange pe toti si i-ar lega de scaune ca sa stea cuminti…Nuuuuu…. Ba chiar imi plac cel mai mult copiii neastamparati, destepti si pusi mereu pe pozne… si totusi… pana si dragostea pentru copii are o limita cand dai de specimene pe care iti vine sa le bati si sa le bati si iar sa le bati… Uff, ce rea sunt… voi ajunge cu siguranta in Iad!
Daca cineva spune pe aici ca nu a intalnit inca un copil care sa o faca sa nu mai vrea macar cativa ani sa stea in preajma unui tanc de 5 anisori inseamna ca… NU L-A INTALNIT PE BEBE!

Doamnelor, daca aveti deja copii, dar sotul isi mai doreste insa dumneavoastra nu, ma ofer sa ii fac sotului cunostinta cu Bebe si va garantez ca, numai la ideea ca urmatorul ar putea iesi la fel, nu va mai vrea niciun fel de urmas.

Citeste si:  Ma vaneaza niste branduri

Bebe este copilul problema al unor prieteni ai mei, un copilas cu bucle si gene lungi de ingeras care, daca ii intorci spatele 3 secunde, nu stii ce nazdravanie mai face; deja le-a comis pe toate cele clasice: papagalul in masina de spalat, pisica in cuptorul cu microunde, ochelarii buncii la gunoi, numaratul puilor de gaina prin strangere de gat (daca nu murea nu era numarat si mai trebuia numarat o data), injurat parintele duminica la biserica avind in preajma 200 de enoriasi, mazgalit TOTI peretii din casa (pana la inaltimea de un metru unde nu s-a putut urca pe pat sau pe scaune si pana la doi metri acolo unde a reusit sa escaladeze ceva), etc.

Ce am insirat mai sus sunt numai cateva dintre poznele la ordinea zilei… Dar… daca ii intorci saptele lui Bebe, te poti trezi si cu atac la persoana in sensul propriu, lui Bebe fiind posibil sa ii treca prin minte ca este foarte distractiv sa arunce cu o masinuta fix in capul tau sau sa iti toarne nitel otet ori macar un scuipat in ceasca de cafea… ca sa se distreze si el putin… Si cum ai putea sa te superi pe Bebe? Bineinteles ca nu poti, pentru ca, daca te arati vreun pic mahnit de frumusetea de cucui pe care Bebe a binevoit sa te ajute sa il capeti in mijlocul fruntii, mamica si taticul se supara si ei imediat pentru ca nu te-ai simtit bine la ei – sau CU ei, atunci cand se intampla la tine in casa – si sunt niste oameni atat de draguti incat chiar nu ai vrea sa ii superi cu nimic…

Citeste si:  Opriti circul, as vrea sa cobor

Iar daca indraznesti cumva sa ridici putin tonul la Bebe… ti se spune clar ca nu se astepta nimeni sa iti pui mintea cu un copil si ca esti un monstru! Orice ai face esti un monstru, asa ca, daca doresti sa se termine seara cu bine, induri cu stoicism faptul ca Bebe s-a gandit sa-ti toarne pe pantaloni niste bere ca sa vada cum curge sau ca te-a rugat sa incrucisezi picioarele intr-o vertabila pozitie de yoga ca sa-ti arate „o schema” pe care a vazut-o la Mortal Combat – in principiu pe Bebe in capul tau, strangindu-te de gat cu manutele si dindu-ti cateva picioare in ficat…

Citeste si:  Gica Contrafacere – autodenuntul stangaci al unui hacker nemultumit

Ca sa intram intr-un registru mai serios, bineinteles ca nu este vina lui Bebe! Mi se pare normal sa iti iubesti copilul mai mult decat orice pe lume, dar poate tocmai din acest motiv este datoria ta de parinte sa ii impui niste limite, tocmai pentru ca tu o faci cu tact si blandete. Sa iti cocolosesti copilul pana la punctul in care scoate din sarite pe toata lumea mi se pare cea mai mare prostie pe care o poate face un parinte; cineva la un moment dat il va pune la punct, dar acel cineva nu va avea rabdarea ta cu el ci il va scutura zdravan… Nu cred ca asta ne dorim pentru copiii nostri.


3 Comentarii
  1. Aaaaaaaaaaaa, asta e un nou curent in \”educarea copiilor\”.
    Si cand copilul o ia razna si isi distruge viata si le sfasie inimile,
    cine e de vina?
    Profesorii, sistemul educational din Romania, legislatia, anturajul, Guvernul,
    Dumnezeu………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.