fbpx

Barfe sau fapte?

Stiati ca majoritatea oamenilor tind sa creada mai degraba barfele decat faptele? De cate ori se spune ceva dragut despre o persoana, enuntul poate avea dublu inteles. Se pare insa ca partea negativa primeste mai multa atentie decat cea pozitiva. O astfel de atitudine s-a dovedit a fi destul de profitabila pentru tabloide.

Ce spune lucrul asta depsre caracterul oamenilor? Barfa poate ruina reputatia unei persoane nevinovate sau poate fi folosita pentru a da notorietate unei persoane sau actiuni. Acest obicei malitios a fost atribuit cu prisosinta femeilor. Femeile pot fi „prietenoase” la suprafata fata de alti oameni pana in momentul in care gasesc ceva ce pot folosi ca arma impotriva lor. Gandeste-te la tine: in momentul in care cineva intra intr-o camera te-ai hotarat deja daca iti place sau nu acea persoana? Nici macar nu o cunosti! Ai facut vreodata efortul sa o cunosti? Te-ai bazat pe opiniile si gandurile altcuiva fata de acea persoana? Asa incepe barfa!

Citeste si:  Ideile au sex

Uneori oamenilor le este destul de greu sa interactioneze cu persoane total diferite de felul lor de a fi. Mai mult de atat, poate exista chiar o ciocnire de caractere daca persoana pe care n-o cunosti pare a fi exact ceea ce tu nu esti. Exista, de asemenea, posibilitatea ca trasaturile faciale ale persoanei sa o faca sa arate intr-un anumit fel care sa-ti trezeasca senzatia de antipatie.

Citeste si:  Programul prima casa! Pentru noi...

Nu conteaza foarte mult ce este adevar si ce este fictiune pentru ca in societate „stirile” din auzite sunt cele mai populare. In loc sa caute adevarul, oamenii se multumesc cu ceea ce li se da pentru ca obtin aceste informatii mult mai usor. Problema este ca te poti insela in 9 cazuri din 10 ori cand vine vorba de o persoana pe care n-o cunosti, dar, cum vestile circula repede din prieten in prieten, inainte sa-ti dai seama, toate aceste minciuni pot ajunge la urechile nepotrivite.

Barfa exista pentru a murdari reputatia oamenilor si ii poate costa viata, in caz extrem. Celor care spun minciuni din ciuda despre oameni nevinovati ar trebui sa li se plateasca cu aceeasi moneda, iar vestea sa fie dusa mai departe de catre toti oamenii pe care ei i-au mintit. Dar „razbunarea” asta nu poate duce la nimic bun. Si atunci, de ce ne place sa scoatem raul la suprafata si sa credem in minciuni colorate? Eu sunt de parere ca uneori adevarul n-are cum sa fie atat de urat incat sa-l ascundem in spatele unui minciuni colorate ca o sorcova.

5 Comentarii
  1. E foarte adevarat ca barfa poate face mult rau cuiva. De altfel, este trecuta printre cele mai rele pacate si in Biblie.
    Si, din pacate, la fel de adevarat este ca suntem mult mai inclinati spre barfa decat credem.
    Cu ce nu sunt insa de acord este faptul ca aceasta \”calitate\” li se atribuie, pe nedrept dupa parerea mea, femeilor. Si crede-ma, Adina, nu e nici urma de ura la adresa barbatilor in ce spun. Dar stai mai aproape de ei si ai sa-i auzi barfind si pe ei. Cam tot atat cat femeile.

  2. Just! Dar este atat de placut sa barfesti!! Te degajezi, te simti bine, este psihoterapie antistress. Si inca ceva: nu totdeauna barfa este minciuna: 98% este adevar hiperbolizat sau nu.
    Barfa este modul in care poti ajunge VIP, barfa o poti starni chiar tu despre tine insati. Si merge, si merge!! Asa afli si care ti-s prietenii!

  3. sa recunoastem ne place sa barfim!dar va rog sa ma credeti barbatii sunt de 10 ori mai barfitori decat femeile.nimic si nimeni nu scapa din gura lor.stiu ce spun am crescut cu 2 frati si multi veri fiind singura fata.noi fetelor suntem nevinovate pe langa ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.