fbpx

Noi nu suntem tocilari !

In ciuda platformelor sustinute de feminism si de acelea dintre dumneavoastra care propovaduiesc egalitatea intre sexe, femeile si barbatii nu au fost, nu sunt si, probabil, nu vor fi egali niciodata in sensul abstract al cuvantului. Nu afirm, bineinteles, ca vreuna dintre parti ar trebui favorizata sau este superioara celeilalte. Privind aceste doua fete ale aceleiasi monede la nivel individual, ca sume de calitati si defecte, vom obtine un ansamblu de insusiri care se regasesc cu preponderenta la populatia masculina si cateva calitati (cam putine, ce-i drept) intalnite in general la femei.

Daca aruncati o privire retrospectiva asupra anilor de scoala nu puteti sa nu rcunoasteti ca diferentele incep sa se vada inca de la varste fragede. Un adevar general valabil este ca fetele invata. Manate de acel spirit concurential si infruntind adesea oprobiul colegilor mai putin dornici de studiu, femeile incearca inca din aceasta perioada a vietii sa se faca remarcate, neexistind in general placere mai mare decat sa fie date ca exemplu in fata clasei, cu riscul de a deveni antipatice pentru tot restul colectivului.

Citeste si:  Sfatul misoginului: legatura indestructibila intre iubire si pestii de acvariu

La fel de adevarat, baietii nu prea se omoara cu invatatul. Indiferent daca erati una dintre ” tocilarele clasei ” sau erati mai retinuta in exteriorizarea cunostintelor, probabil ca va era greu sa va ascundeti admiratia pentru elevul din ultima banca pa care il vedeati dormind la mai toate orele si care isi petrecea tot timpul la fotbal si biliard, dar care lua cam aceleasi note ca si dumneavoastra. Admiratia trecea probabil in furie cand, la orele de fizica, obiect practic imposibil de invatat de catre o femeie, respectivul baiat avea neobrazarea sa va contrazica la o problema si chiar nerusinarea sa aiba dreptate.

Citeste si:  Femeile au obosit sa fie sexy

Intrebindu-va cum e posibil, va reintorceati la orele de invatat asiduu iar el revenea la biliard si fotbal, doar ca sa va dea din nou clasa la ora de chimie.

Frustrarile acumulate in gimnaziu si liceu vor disparea, sperati dumneavoastra, in facultate. Volumul mare de informatii va va oferi, credeati, un avantaj clar deoarece aveti capacitatea formata de a studia indelung. In mod ciudat, la seminarii, profesorii par ca asculta cu mai mult interes ideile inovatoare ale unor tipi care nici macar nu au citit cursul decat parerile dumneavoastra care stiti cartea din scoarta in scoarta. Totusi facultatea se termina destul de bine si aveti o medie care va permite sa le dati peste nas tuturor barbatilor care au trecut prin ea ca ” gasca prin apa ” dar, in nesimtirea lor, pare ca nici nu le pasa. Isi pun capul la contributie, profita de cateva relatii si ajung in posturi mai bune decat al dumneavoastra. Viata e cu adevarat nedreapta.

Citeste si:  Pantofii, potopul si femeile

Sper sa nu ajungeti la concluzia ca acest articol este destinat sa va trezeasca niste amintiri oarecum neplacute ale copilariei. De fapt el este un elogiu adus tuturor tocilarelor care au stat in prima banca in toti anii de scoala si de care societatea si mai ales noi, adormitii din ultima banca, avem cu siguranta nevoie deoarece doar prin intermediul lor si prin comparatie cu ele putem beneficia de satisfactia deosebita a castigarii unei batalii fara efort si pierderi.

9 Comentarii
  1. Barbatii tocilari sunt mult mai sinistri. Le tremura vocea, pantalonii se lipesc de ei, transpira abundent. am cunoscut si genul asta. tu, in schimb, iei partea unor creaturi carora le lipseste ceea ce numim inteligenta, pe care o confunda cu calitatea de a fi \”smecheri\” (idee mai vulgara de atat mai rar), care este o adevarata plaga pentru acest popor si care stau bine la capitolul \”a face din vorbe\”.

  2. din contra eu cred ca se refera la acei baieti care sunt atat de inteligenti incat isi permit sa fie lenesi si care atunci cand isi doresc cu adevarat vor fi primii (la orice). exista in lume doua feluri de elev, cel mai putin inteligent dar muncitor, care chiar depune efort ca sa fie printre primii, si cel sclipitor dar lenes care poate face asta oricand fara sa depuna multa munca, ii trebuie doar motivatia potrivita, intrinseca. am simtit nevoia sa scriu acest comentariu pentru ca am fost mereu in cea de-a doua categorie si asta fara sa am mai putin respect sau apreciere pentru cei muncitori /tocilari (barbati sau femei deopotriva)

  3. Eu cred si in o a treia categorie. Cei sclipitori, dar atat de pasionati incat nu economisesc efort pentru a afla mai multe, pentru a se documenta. Adica o combinatie de munca, efort cu ceva talent, ceva sclipire. Sunt cei pe care ii admir cel mai mult. Insa, nu cred ca autorul articolului se refera la vreuna din aceste categorii, ci la aceia superficiali, cei \”isteti\” (e un lucru diferit de \”sclipitor\”, e varianta lui mult vulgarizata), la cei ce\”impusca note\”, la genul \”mistocarul\” clasei.

  4. Sa fiu sincera, articolul asta chiar mi s-a parut misogin. Eu imi amintesc de vremurile cand eram catalogata drept tocilara, dar nu in raport cu baiatii ci pentru ca aveam emblema unui liceu care era considerat la vremea respectiva cam cel mai bun din oras (cu precizarea ca locuisc intr-un oras de provincie si asta se intampla inainte de 1990). Dar in clasa mea eram la fel de inteligenti si comozi atat fetele cat si baietii, si rezolvam cu aceasi usurinta probleme de fizica sau mate. Poate ca ai si putina dreptate in aprecierile tale…dar destul de putina.

  5. vali…si eu trebuie sa ma iau de tien – chiar crezi ca nu sunt si femei care sa stie fizica?si fara sa fi fost neaparat tocilare?…si apropo…de ce neaparat fizica?…:D:D:D:Dam o banuiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.