fbpx

Cum facem fursecuri?

Please select a featured image for your post

Fursecurile par a fi special concepute pentru femeia moderna: se fac usor, au putine ingrediente, pot fi stocate mult timp, aluatul poate fi preperat din timp, iar pentru acelea dintre noi care sunt si mamici, sunt alternatove sanatoase si facute in casa pentru dulciurile din comert. Dar pe cat de simple par, au si fursecurile secretele lor pentru a fi cat mai reusite.

Respecta reteta. Unul dintre secretele unor fursecuri absolut delicioase este respectarea intocmai a cantitatilor din reteta. De aceea, inainte de a te apuca de fursecuri asigura-te ca ai un pahar gradat, atat pnetru masurarea ingredientelor lochide, cat si pentru cele solide, sau ca si alternativa, un cantar de bucatarie. Untul este de obicei o componenta de baza a retetei de fursecuri, insa el trebuie in general sa fie la temperatura camerei sau unt rece, niciodata topit. Puteti jongl ainsa cu cantitatea de faina- cu cat faina va fi mai putina, cu atat fursecurile vor i mai fragede imediat dupa coacere si nu se vor intari in timp. Daca insa exagerati cu faina, aveti toatse sansele ca fursecurile sa fie foarte tari atat imediat dupa ce le scoateti din cuptor, dar mai ales la cateva zile dupa ce au fost facute.Aluatul. In ceea ce priveste aluatul, in majoritatea retetelor se vorbetse despre framantarea unui „aluat fraged”, respectiv un aluat pe baza de unt si faina, insa nu foarte multa faina si nu framantat excesiv. Este de preferinta ca in cazul fursecurilor sa folositi mai degraba o spatula pentru incorporarea ingredientelor si nu sa framantati energic aluatul, cu mana sau cu un robot de bucatarie. Pentru ca aluatul este fraged, el tinde sa fie mai moale decat un aluat dospit si cu siguranta va fi mai greu de modelat, asa ca foloseste pentru a-l pune in tava fie un sprit special pentru fursecuri si biscuiti, fie o punga decupata la un colt, cu care poti face spirale sau fursecuri de diferite forme.

Citeste si:  Curcan cu sos de gutui si chiftelute de linte
Inainte de a folosi aluatul, tine-l la rece cel putin 30 de minute, pentru ca untul sa se intareasca putin si o data cu el aluatul sa devina mai ferm, astfel ca poti lucra mai usor cu el. Majoritatea retetelor de fursecuri iti vor cere sa faci o bila din aluat, pe care sa o invelesti in folie alimentara transparenta si sa o dai la firgider. Este esential ca in aluat sa folositi unt moale, respectiv unt la temepratura camerei, pe care il scoateti de la rece cu 2 ore inainte de folosire, astfel incat intreaga masa a untului se poate topi. Untul este un ingredient de nelipsit in cazul fursecurilor, de aceea ele se si mai numesc fursecuri cu unt – butter cookies.

Citeste si:  Decorare eficienta bucatarie
Timpul de coacere. In ceea ce priveste temperatura si timpul de coacere, trebuie sa stiti ca minutele de copt, trecute in reteta, sunt socotite din momentul introducerii fursecurilor in cuptor, cu conditia ca acesta sa fie incins in prealabil, pana la 190-220 de grade. Cel mai indicat ar fi ca, inainte de a incepe orice operatiune legata de prepararea fursecurilor, sa dati drumul cuptorului, asa va asigurati ca e incins. Un alt secret: in genral, fursecurile se coc in mai multe ture, pentru ca dintr-o cantitate aparent mica de aluat, ies destul de multe prajiturele. Asa ca, avand in vedere ca temperatura di cuptor creste constant, modificati si timpul de coacere de la o tura la alta. Daca prima tura sta 15 minute, a doua poate sta linistita 12, iar ultimei ture ii ajung doar 10 minute. Nu are nimic daca scoateti putin prea repede fursecurile, ele se intaresc ulterior.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.