Dulciuri cu visine

Please select a featured image for your post

Visinele sunt de multe ori evitate pentru ca sunt acre si preferam deci sa le mesterim in tot felul de prajituri si dulciuri decat sa le mancam ca atare. Intr-adevar, dau un gust deosebit prajiturilor si fac deliciul dulciurilor de vara. Tarta cu visine in 5 pasi simpli Pentru tarta cu visine va trebui sa munciti, per total, in jur de 60 de minute, dar va promit ca merita! Aveti nevoie de 250 grame de faina pentru prajituri, 125 gr de unt, 125 gr de zahar pudra vanilat, o lingura de coaja de lamaie, 2 oua, o jumatate de plic de praf de copt, o jumatate de visine spalate si fara samburi (exista un aparat special pentru a indeparta samburii, il veti gasi la hypermarket), 75 gr de zahar, 2 linguri de scortisoara, un ou, un cubulet de unt si o lingura de faina pentru uns tava.
Pasul 1: Intr-un vas, la foc mic, puneti zaharul, visinele si scortisoara si lasati sa fiarba 15 min, amestecand in continuu. Se trage apoi de pe foc si se lasa la racit.
Citeste si:  Orez arabesc cu fidea
Pasul 2: preparati aluatul pentru tarta, din faina, untul moale (nu topit), zaharul pudra, cele 2 oua, coaja de lamaie si praful de copt. Framantati pana cand aluatul este omogen, modelati o bila din aluat si dati-o la rece 30 de minute. Pasul 3: scoateti aluatul din frigider, lasati deoparte un sfert din cantitate si restul intindeti-l intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Gauriti aluatul cu furculita. Pasul 4: Peste aluat turnati compozitia de visine si intindeti uniform. Pasul 5: Din aluatul pe care l-ati lasat deoparte, intindeti o foaie subtire, taiati fasii si asezati un grilaj peste tarta. Bateti un ou ca pentru omleta si cu ajutorul unei pensule, ungeti grilajul si marginile aluatului cu ou.
Citeste si:  Big White, un concept romanesc
Dati tarta la cuptor pana cand se rumeneste aluatul, la foc mic insa, in jur de 30-45 de minute. NU incalziti cuptorul mai mult de 180 de grade. Rulada pandispan cu visine Iata ceva ce cu siguranta e pe gustul copiilor! Gustul dulce acrisor face din rulada de pandispan cu visine o nebunie! Aveti nevoie de 6 oua, un sfert de tabla de unt, 100 gr de faina, 125 gr de zahar, o esenta de rom, 500 gr de mascarpone, 300 gr de visine proaspete sau din compot. Separati albusurile de galbenusuri, galbesnusurile frecati-le cu zaharul pana cand obtineti o pasta groasa, ca o alifie. Se adauga untul topit si romul. Albusurile se bat spuma tare, cu o lingurita de sare si cand bezeaua este destul de tare, se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca cu o spatula de lemn, prin rasturnare si nu prin rotire, ingloband usor si faina. Turnati compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, veti obtine un strat subtire, pe care il coaceti la foc potrivit pana cand trece testul scobitorii. Cand foaia este coapta, se scoate pe un prosop de bucatarie umed si se ruleaza in acesta, apoi se lasa la racit.
Citeste si:  Reguli pentru accesorizarea camerei de zi
Peste foaia rece se toarna crema de mascarpone, respectiv branza amestecata cu zaharul pudra, romul si visinele. Intindeti umplutura uniform si rulati foaia de pandispan. Se poate orna fie cu zahar pudra, care e varianta cea mai simpla, fie topiti o tabla de ciocolata amaruie si ornati cu ciocolata si visine. Optiunile sunt nelimitate, in functie de imaginatia voastra!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.