Big White, un concept romanesc

Ce ai zice sa traiesti intr-o casa cu pereti albi, mobila alba, tesaturi albe si podele albe? Unora li se pare ca ar semana prea mult cu un… spital. Altora li s-ar parea extrem de placuta viata intr-un mediu pur si imaculat, in care nicio culoare nu-ti agreseaza privirile, totul straluceste de curatenie si nimic nu iese in evidenta.

Ca sa nu ne mai imaginam ca toate conceptele interesante vin din afara tarii, apartamentul cu pricina, numit „Big White”, a fost creat de un grup de arhitecti romani, de la A. A. Studio. Apartamentul de trei camere si 110 metri patrati se afla undeva in Bucuresti si a fost preluat de cei doi designeri cand cladirea se afla inca in constructie.

Citeste si:  Un ambient care ofera confort fizic si psihic

Roger Pop si Madalina Florea au combinat elemente din pop-art, din estetica anilor ’60-’70 si din minimalismul contemporan, pe care le-au invaluit intr-un alb imaculat, foarte putin intrerupt de cate o pata de gri sau lila. Culoarea ofera o infatisare futuristica celor doua dormitoare, bailor, living-ului si bucatariei.

Albul a fost folosit ca raspuns la agitatia, stresul si zgomotul la care suntem supusi in fiecare zi, pentru a crea un spatiu linistit, relaxant si curat.

Citeste si:  Pui cu caise si crap pescaresc

Pe langa simplitatea aparenta, albul cu toate nuantele sale, cu toate texturile si formele folosite ofera un sentiment de lux abstract, da impresia de adancime si face camerele sa para mai inalte.

Spatiul a devenit mai dinamic sub influenta culorii si a jocurilor de lumini artificiale si naturale. Primul pas catre obtinerea unui spatiu unitar a fost crearea unui dialog intre camerele apartamentului.

Citeste si:  Culorile potrivite bucatariei

Electronicele si electrocasnicele se potrivesc perfect in „peisaj”. Toate de culoare aba, cu margini rotunjite si forme organice, vin ca o completare la mobilierul minimalist.

In ciuda impresiei pe care o da culorea folosita, holul este lung si destul de ingust. El a fost gandit ca o prelungire a living-ului. Unul din pereti incorporeaza o mica biblioteca, cu rol decorativ, dar foarte functionala.

Stilul anilor ’60-’70 este evident in accentele glam pe care le capata dormitorul, prin intermediul celor cateva tablouri.


Un comentariu
  1. cat ma bucur ca ia amploare si designul de interior in Romania! si ca sunt puse in aplicare si ideiile noastre originale! mai ales ca e o idee interesanta.
    articolul e scris f bine, si descriptiv dar…. fotografii?!?! …doar una din care nu se intelge prea multe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.