Please select a featured image for your post
Pentru reteta de baza avem nevoie de:
• 100 ml de ulei
• 200 ml de apa
• 200 gr de faina
• 6 oua
• un praf de sare
Intr-o craticioara se pun la fier apa, uleiul si sarea. Cand fierb, se adauga faina, in bloc compact, amestecand bine cu un tel sau un mixer. Se trage craticioara de pe foc si se lasa compozitia sa se raceasca. Apoi se inglobeaza rand pe rand ouale, amestecand dupa fiecare, pana la omogenizarea completa a lui; abia apoi se pune oul urmator. Veti obtine o compozitie groasa dar totusi lichida.
Ca tot am ajuns la crema, va oferim si o reteta de crema de vanilie, atat pentru eclere cat si pentru choux a la creme.
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
• 500 ml de lapte
• 5 linguri de zahar
• 3 linguri de faina
• 3-4 galbenusuri
• un betisor de vanilie
Punem laptele la fiert, impreuna cu betisorul de vanilie taiat pe lung. Cand laptele este aproape fiert si betisorul de vanilie s-a inmuiat, scoatem miezul de vanilie, il punem in lapte si indepartam teaca. Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta se topeste cu totul si obtinem o crema pufoasa. Peste galbenusuri turnam laptele cald si faina, amestecand cu grija pentru a nu face cocoloase. Punem amestecul la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se lipi de oala. Se lasa la racit si se foloseste pentru umplerea eclerelor sau a choux a la crème.
Crema de somon
Punem in blender 150 gr de branza de vaca, 200 gr de somon afumat, sare si piper, 2-3 linguri de maioneaza sau smantana. Le mixam impreuna si obtinem o pasta roz, delicata, cu iz de somon afumat, cu care putem umple gogoselele.
Crema de branza cu verdeata
Amestecam 400 gr de branza de burdul cu cozile de la doua fire de ceapa verde si doua de usturoi verde, cu 3-4 linguri de faina si condimentam cu ierburi de provance.
Pasta de ou
Avem nevoie de 3-4 oua fierte tari, pe care le dam prin razatoare si le amestecam cu 100 gr de pateu de ficat si 2-3 linguri de maioneza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.