fbpx

Idei preconcepute despre sanatate

Please select a featured image for your post

Iata cateva idei care v-ar putea induce in eroare privind sanatatea dumneavoastra. In randurile urmatoare vom analiza cateva aspecte care sa duca la aflarea adevarului in unele chestiuni legate de sanatatea noastra. Este momentul sa renuntam la ideile preconcepute. 1. Lasati capul pe spate cand aveti hemoragie nazala. Aceasta idee este complet gresita deoarece culcarea celui in cauza pe spate va duce la cresterea volumului hemoragiei, iar sangele care se scurge va ajunge la nivelul gatului unde poate provoca voma. Plansul sau panica (in special la copii) poate creste afluxul de sange la nivelul capului. In aceste situatii ideal ar fi sa-l asezam pe cel in cauza pe un scaun, cu capul aplecat putin in fata si sa incercam presarea narii cateva minute.
Citeste si:  Racim de la curent?
2. Sforaitul nu este periculos. Aceasta conceptie este complet gresita deoarece sforaitul afecteaza respiratia. Un anumit procent din persoanele care sforaie sufera si de o oprire a respiratiei temporara (apnee) pe timpul noptii. Sforaitul, afectand respiratia poate duce la oboseala cronica si la o proasta functionare a creierului si inimii (datorita lipsei de oxigen). Apare astfel un risc crescut de boli precum hipertensiunea arteriala care poate duce la accidente vasculare si infarcturi. 3. Dormitul intr-o camera cu plante poate fi daunator. Existenta plantelor in ghivece, in camera in care va odihniti poate duce la diminuarea cantitatii de oxigen din aceasta incapere deoarece plantele consuma acest oxigen pe perioada noptii, in lipsa luminii. Cantitatea de oxigen consumata de acestea nu reprezinta insa un pericol. Un posibil factor daunator ar putea fi pamantul acestor plante la nivelul caruia se pot dezvolta anumite mucegaiuri periculoase pentru persoanele alergice.
Citeste si:  Alimentatia cu mancaruri solide
4. Fluorul administrat copiilor scade riscul aparitiei cariilor dentare. Fluorul are capacitatea de a proteja dintii de unele atacuri acide, insa este complet insuficient pentru a preveni cariile dentare. Exista copii care urmeaza un tratament cu fluor si totusi au o dantura stricata, lucru care poate fi pus pe seama unui consum mare de dulciuri sau a lipsei igienei dentare. Un exces in consumul de fluor poate duce la patarea dintiilor. 5. Ulcerul este provocat de stres. Aciditatea digestiva a fost considerata o perioada indelungata a fi raspunzatoare de aparitia ulcerului. Aceasta aciditate este pusa pe seama stresului si a unei vieti dezordonate. In prezent s-a descoperit ca raspunzatoare pentru aceasta secretie exagerata a acidului gastric este o bacterie – Helicobacter Pylori – care poate fi combatuta cu ajutorul unui tratament cu antibiotice.
Citeste si:  Cosii
6. Analgezicele cu vitamina C sunt mai bune.Prezenta vitaminei C in compozitia unor analgezice se datoreaza faptului ca aceasta stimuleaza o reactie de aparare din partea organismului. Ea nu imbunatateste actiunea acestor analgezice sub nici o forma. 7. Sanii mici secreta mai putin lapte. De multe ori am auzit femei care spuneau ca sanii mici nu pot produce aceeasi cantitate de lapte pe care o produc o pereche de sani mari, insa in realitate diferenta intre aceste marimi este data de cantitatea de tesut gras, iar cea care face diferenta este forta de supt a bebelusului. Aceasta stimuleaza secretarea hormonului responsabil de producerea laptelui numit prolactina.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.