Alimentatia cu mancaruri solide

Atunci cand un copil incepe sa manance mancaruri solide pe la 5-6 luni, exista o diferenta mica intre mancarurile care sunt introdue. Este prudent sa evitam mancarurile foarte picante sau care pot provoca alergii, dar daca copilul ajunge la farfuria cu cartofi, asigura-te ca nu sunt prea fierbinti, si lasa-l sa ia cartoful. Nu este nevoie sa urmezi o anumita ordine, si nu este nevoie ca bebelusul tau sa manance numai un anumit tip de mancare pentru o anumita perioada de timp. Unii copii care ar fost alimentati cu lapte de san nu vor sa manance cereale pentru copii atunci cand li se introduc la 5-6 luni. Nu este nevoie sa te ingrijorezi si sa persisti daca copilul nu vrea sa manance sub nici o forma acele cereale. Nu exista nimic magic in acele cereale pentru a-l forta sa le manance. Ofera-i copilului mancaruri de care este interesat. Permite-i sa se bucure de mancaruri si nu te ingrijora de cat de mult mananca la inceput. De ce sa limitati consumul copilului la o singura lingurita cand el vrea mai mult?
Fii relaxata.
Cel mai usor mod de a-i asigura copilului porta necesara de fier ete sa incepi sa ii dai carnita. Si cerealele pentru copii au fier, dar este saract si absorbit si copilul poate sa capete constipatie.
Nu exista nici un motiv pentru care sa ii introduci legume inainte de fructe. Laptele de la san este de departe mult mai dulce decat orice fructa, asa ca nu exista nici un motiv sa credem ca bebelusul va primi mai bine legumele decat fructele.
Respecta-i dorintele bebelusului, ceea ce ii place si ce nu. Nu exista mancaruri esentiale. Daca copilului nu ii plac anumite mancaruri, nu il forta.

Citeste si:  Cum procedezi cand copilul tau te minte

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.