fbpx

Ingrijirea sprancenelor

Please select a featured image for your post

Desi Mircea Albulescu are un farmec aparte ca si actor, poate si datorita sprancenelor stufoase, nu este si cazul femeilor, pentru care ingrijirea sprancenelor trebuie sa faca parte din rutina generala de ingrijire. Prima pensare este intotdeauna cea mai grea si se poate solda cu rezultate neplacute, daca pensati prea mult sau prea putin. Am sa incerc sa va ofer cateva sfaturi pentru pensarea corecta a sprancenelor si ingrijirea lor generala.

Pensarea sprancenelor In cazul in care ai sprancene foarte stufoase, sau pur si simplu doresti sa le schimbi forma, trebuie sa ai in vedere ca desi sprancenele sunt supuse modei, nu tot ce e in trend ti se si potriveste. Asa ca pentru stabilirea liniei ideale pe care spranceana trebuie sa o urmeze, foloseste un betisor de urechi si creion dermatograf. Fixeaza betisorul pe coltul interior al ochiului si traseaza inspre spranceana o linie subtire cu creionul dermatograf. Ce trece de linie inspre nas trebuie „defrisat” pentru ca sprancenele nu au voie sa depaseasca coltul intern al ochiului si in nici un caz sa se uneasca deasupra nasului. De altfel, specialistii feng shui ne avertizeaza ca sprancenele unite deasupra nasului opresc fluxul de energie prin organism si favorizeaza acumularea de energii negative. Nu vrem asta, nu?.

Citeste si:  Alegerea celui mai bun uscator de par
Pentru a defini punctul in care se termina spranceana, uneste betisorul cu nara de pe partea respectiva, coltul extern al ochiului si spranceana. Din punctul in care betisorul intalneste spranceana, firele trebuiesc epilate ca doar nu dorim sprancene unite cu parul.

Pentru a stabili linia generala a sprancenei, asezati betisorul sub arcada, astfel incat sa treaca prin punctul de inceput si de sfarsit al sprancenei. Linia trebuie sa fie 2/3 in ascensiune si 1/3 in coborare. Desi suna matematic si complicat, e de fapt foarte simplu.

O data stabilit cat si de unde pensezi, trece un cub de gheata peste spranceana pentru o „anestezie locala”,apoi dezinfecteaza cu alcool sanitar clestele sau penseta, pe care urmeaza sa le folosesti. Nu pensa prea multe fire dintr-o singura lovitura, mai ales daca esti la prima experienta de acest gen. Daca inspre nas firele nu depasesc linia stabilita, le poti eventual tunde pentru a intra in armonie cu restul liniei sprancenei. Doar pieptanand spranceana in sus iti vei da seama de adevarata ei forma.

Colorarea sprancenelor De obicei, in mod natural, culoarea sprancenelor trebuie sa fie cu un ton mai inchisa decat cea a parului, de aceea, chiar si atunci cand te vopsesti pe par, incearca sa armonizezi culoarea parului cu cea a sprancenei. Acest lucru se realizeaza la saloanele de cosmetica, acestea folosind produse speciale care nu irita ochii. In nici un caz nu folositi vopseaua de par pentru colorarea sau decolorarea sprancenelor.

Citeste si:  Cum sa iau in greutate?
Pentru sprancenele prea rare, incercati fardurile si creioanele speciale pentru machiajul sprancenelor. Vor da volum si vor umple golurile acolo unde firele lipsesc. Daca nu stiati, aflati ca nu toate firele cresc inapoi dupa pensare. Exista persoane care dupa ce isi penseaza de mai multe ori sprancenele, parul nu mai creste in zona respectiva.

Ingrijirea generala a sprancenelor
Daca ai sprancene rebele, se pot imblanzi cu o perie de la un rimel mai vechi pe care o curatati bine si aplicati spray fixativ. Uleiul de ricin, aplicat pe sprancene in fiecare seara va va ajuta sa aveti sprancene dese si sanatoase.

Daca in continuare iti e teama sa te pensezi acasa, mai bine fa intai o vizita la cosmetica, unde ti se va da forma generala pe care tu doar o intretii prin pensare.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.