Avantajele si dezavantajele unei diete disociate

Dieta disociata se bazeaza pe o regula simpla: daca mananci un singur fel de mancare intr-o zi, vei slabi mult mai rapid. In fiecare zi ar trebui sa mancati doar un singur tip de aliment cum ar fi : carne, peste, legume, produse lactate, oua si fructe. Daca mancati doar acelasi tip de aliment , sansele sunt sa va saturati repede si sa va pierdeti apetitul. Daca se intampla sa consumati mai multe tipuri de mancare, apetitul se stimuleaza si veti avea tot felul de pofte.

Citeste si:  Bretonul: un look nou si proaspat

Avantajul acestei diete este lipsa de varietate in alimentatie, lucru care duce la reducerea poftei de mancare. In timp, schimbarile se vor vedea cu claritate.

Dezavantajele unei dietei disociate le poti remarca doar dupa o lunga perioada de timp cand vei fi incercat deja dieta de mai multe ori . Aceast regim disociat poate cauza probleme nutritive pe termen lung. Cu toate ca pare o dieta destul de echilibrata, musculatura poate fi afectata datorita lipsei de proteine in zilele cu fructe si vegetale.

Citeste si:  Secrete ale frumusetii: genele false!

Cei care urmeaza planul unei diete disociate pot suferi de oboseala si risca sa recupereze kilogramele in plus.
Dieta disociata nu are nicio baza stiintifica si nu este recomanadata persoanelor active si copiilor. Riscul la copii este mare deoarece poate sa le incetineasca cresterea.
Exemplu de meniu saptamalal: luni orez, marti carne prajita, miercuri fructe proaspete, joi peste prajit, vineri legume, sambata oua fierte iar duminica numai produse lactate.

Intotdeauna solicitati sfatul medicului inainte de a incepe orice dieta sau program de fitness.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.