fbpx

Cum ii spunem sefului ca.. (partea a II a)

Please select a featured image for your post

Chiar ati crezut ca situatiile prezentate in partea I sunt singurele situatii stanjenitoare prin care va trebui sa treceti in relatia cu seful? Ei bine, lista continua! Cum ii spunem sefului ca…

Ne dam demisia
Desi e foarte greu sa te stapanesti atunci cand ai gasit un job nou, mult mai bun decat cel actual si iti doresti sa strigi in gura mare ca esti fericit si implinit profesional, e de preferat sa nu le spui nimic colegilor pana cand nu vorbesti cu seful si il anunti de plecarea ta. Situatia poate deveni cu adevarat jenanta atunci cand seful te convoaca in biroul lui si discutia incepe cu “am auzit ca vrei sa pleci”. De aceea, evita stresul si convoaca-l tu la o discutie intre patru ochii in care sa il anunti direct, fara ocolisuri ca ai gasit un nou loc de munca, pe care il consideri mai potrivit pentru pregatirea si aspiratiile tale profesionale decat cel de acum si ca totodata ii multumesti pentru perioada petrecuta in compania condusa de el.
Citeste si:  Pornire afacere in recesiune
Te poti astepta la mai multe reactii, cea profesionala ar fi cea in care ti se intinde mana, ti se ureaza numai bine si esti intrebat daca vrei sa ramai si in perioada de preaviz. Dar cum nu totul e roz, asteapta-te si la reactii ciudate, in care seful nu iti va adresa nici un cuvant pe perioada previzului sau chiar te va ruga sa nu stai in preaviz, pentru ca nu are nevoie de tine. Este o situatie in care nu trebuie sa te simti prost,
ia-o ca pe o reactie normala din partea unui om care isi pierde un angajat pe care, desi nu a aratat-o foarte des, il considera de valoare. Este o reactie total neprofesionala, dar inca intalnita in multe companii. La fel, te poti astepta sa primesti o contra-oferta din partea sefului tau, un salariu mai bun, o avansare, mutarea la un departament pe care il alegi tu, doar pentru a ramane in firma. Acesta este momentul marii decizi si al unei evaluari complexe asupra a ceea ce iti ofera actualul loc de munca si ceea ce iti va oferi cel nou.

Citeste si:  Invata sa dansezi de la Richmond J. Bachia, coregraful vedetelor
Am o problema… cu tine!
Atunci cand apare un conflict cu un coleg, tindem sa il tratam mult mai relaxat, ne e mult mai simplu sa ne exprimam nemultumirile fata de un om pe care il consideram egalul nostru. Dar ce se intampla atunci cand sursa nemultumirilor si frustrarilot tale legate de job este chiar seful?
Oricat ar parea de greu, solutia este sa ii ceri o intrevedere, precizand ca este vorba de o problema personala mai delicata. Nu ezita niciodata sa fii direct in a-ti exprima nemultumirile, dar fii pertinent, mentine un ton politicos si da exemple concrete. Nimanui nu ii place cand este acuzat la modul general, fara a se pune degetul pe rana. Evita sa folosesti fraze de genul “dumneavoastra niciodata nu imi luati parerea in seama” sau “dumneavoastra tot timpul vorbiti peste mine de fata cu colegii”. Prezinta-i una sau mai multe situatii in care consideri ca a avut un comportament deranjant fata de tine si ca iti doresti sa nu se mai repete.
Chiar daca pozitia de conducere ii da anumite drepturi in plus fata de cele pe care le ai tu, nu ii da dreptul sa isi trateze angajatii dupa bunul plac.

Citeste si:  Secretele interviului de angajare (partea a III-a)
Nu uita, ca indiferent in ce situatie te gasesti si ce doresti sa ii comunici sefului tau, barfa la colt de birou cu colegele nu ajuta la nimic, dimpotriva, poate ajunge la urechile sefului si atunci sa vezi situatie stanjenitoare!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.