fbpx

Songs for Tibet- lansat inaintea JO

Albumul colectiv „Songs for Tibet” sprijină lupta Tibetului de a fi recunoscut ca stat autonom separat de China ÅŸi va fi lansat cu câteva zile înainte de deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Materialul discografic conţine compoziţii ale unor artişti cunoscuţi precum Sting, Moby, John Mayer, Dave Matthews şi Alanis Morissette.

Citeste si:  Relatii organizatorice

„Am vrut să ne exprimăm sprijinul pentru oamenii din Tibet ÅŸi să le transmitem mesajul de pace prin muzică, mai ales în aceste momente când ochii sunt fixaÅ£i pe China”, a precizat Michael Wohl, purtătorul de cuvânt al fundaÅ£iei Art of Peace ÅŸi coordonatorul albumului.

Albumul „Songs for Tibet” va fi lansat pe internet pe siteul iTunes în 5 august, urmând ca lansarea cd-ului să se realizeze pe 12 august.

Fundaţia Art of Peace este o organizaţie non-profit care sprijină iniţiativele liderului spiritual al Tibetului, Dalai Lama.

China a ocupat Tibetul în 1950, însă susţine că acesta a facut întotdeauna parte din teritoriul său. Regiunea a beneficiat de autonomie în majoritatea timpului înainte de secolul XX. Opoziţia faţă de ocupaţia chineză a dus la o revoltă sângeroasă în 1959, când liderul spiritual Dalai Lama s-a refugiat în India.

Citeste si:  Publicul decide soarta actorilor in spectacolul "7 dintr-o lovitura"
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.