fbpx

Vitel cu sos de ton la cuptor

Am tot auzit ca aceasta carne este mai greu de pregatit, ca iese mai mereu tare, uscata sau mai stiu eu cum. Astazi va prezentam o reteta portugheza care contrazice aceasta legenda.

Ingrediente:
1,5 kg muschi de vitel.
3 linguri de zeama de lamaie.
2 cesti de apa.
2 linguri de pasta de sardine.
1 lingura de sare.
1 jumatate de lingura de piper.
3 frunze de dafin.
O jumatate de ceapa taiata pestisori.
3 catei de usturoi.

Citeste si:  Ceasul - util sau decorativ?

Pentru sos:
170 de grame de ton la conserva, maruntit.
1 lingura de sardine.
1 lingura de capere.
2 linguri de zeama de lamaie.
Sare.
Piper proaspat macinat.
3 linguri de maioneza.
3 linguri de smantana.

Pentru ornare:
Masline feliate.
Felii de lamaie.
Patrunjel.

Carnea se pune, fara a fi taiata, intr-o tava. Zeama de lamaie, apa, pasta de sardine, sarea si piperul se amesteca separat si se toarna peste carne. Se adauga frunzele de dafin, ceapa si usturoiul. Tava se introduce la cuptor, dupa ce acesta a fost incalzit in prealabil la 180 de grade. Se lasa la cuptor timp de 2 ore. Dupa aceea, se lasa la racit in lichidul rezultat.

Citeste si:  Birou organizat si original

Sosul: se amesteca tonul cu sardinele, caperele si zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Smantana si maioneza se bat si ele mai intai separat, apoi cu tonul si restul ingredientelor.

Scoateti carnea de vitel si lasati-o sa se scurga. Apoi, taiati-o felii groase de un centimetru, pe care le puneti apoi pe un platou. Turnati sosul de ton peste ele si introduceti platoul in frigider, unde ar fi indicat sa ramana peste noapte.
Pentru servire, decorati cu masline, lamai si patrunjel.
Tovarasi buni la masa ar fi o salata mixta, paine alba si un rose rece.

Citeste si:  Mese festive prin codul bunelor maniere
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.