Please select a featured image for your post
Mancarea de cartofi e una care se poate gati in orice perioada a anului, cu deosebirea ca vara o putem face din cartofi noi. De asemenea, vara gasim rosii mai coapte si zemoase (si mult mai ieftine!) pe care le putem curata de coaja, taia bucati si folosi in loc de bulion.
Avem nevoie de cartofi, ceapa, ardei gras, putina faina, ulei, bulion, foi de dafin, piper boabe, sare, patrunjel si marar. Cum se face mancarea de cartofi ? Simplu.
Ceapa taiata solzisori o punem la calit cu ardei gras taiat si el fideluta. Cand incepe sa se rumeneasca, punem si cartofii taiati cuburi. Ii lasam cinci minute, mestecand sa nu se arda. Turnam bulionul amestecat cu apa si o lingurita de faina, cat sa nu treaca peste nivelul cartofilor. Punem sare, pire boabe si doua frunze de dafin. Acoperim si lasam sa fiarba 25-30 de minute. La sfarsit, punem patrunjel si marar tocate marunt.