Please select a featured image for your post
Ingredientele obligatorii sunt: carne de vita cu os, ceapa, morcovi, pastarnac, bulion, leustean si patrunjel. In rest, cum se face ciorba de vacuta depinde de preferintele fiecaruia.
Punem carnea la fiert, taiata bucati, neaparat sa aiba si os, pentru gust. Avem grija sa indepartam spuma. Dupa ce fierbe cel putin o ora, punem morcovul (tocat marunt sau bucati mai mari), pastarnacul (de asemenea) si ceapa tocata. Acestea vor fierbe cel putin o jumatate de ora. Putem alege intre cartofi si taitei. Cartofii trebuie sa fiarba 25 de minute, la final, taiteii – cel mult 10. Avem de ales intre diverse legume, dupa preferinta si dupa sezon: o mana de boabe de mazare, telina, sfecla rosie, dovlecei, ardei gras, boabe de porumb, fasole verde. Legumele trebuie sa fiarba cam o ora. Bulionul va fierbe o jumatate de ora. Ciorba o acrim cu bors sau zeama de varza. Fierbem acreala separat si o turnam in oala cu cinci minute inainte sa stingem focul. Punem si sare. Dupa ce am stins focul, punem in oala frunze de leustean si patrunjel tocate.