fbpx

Ce reprezinta histerectomia?

Histerectomia repezinta o metoda chirurgicala de indepartare a uterului, folosita in tratarea afectiunilor ginecologice necanceroase, care nu au raspuns bine la anumite tipuri de tratament, insa ea poate fi efectuata si in cazuri periculoase, cum ar fi in cazul hemoragiilor severe din timpul nasterii, a cancerului de col uterin sau de edometru.

De asemenea, aceasta procedura mai este recomandata in cazul fibroamelor uterine ( anumite tipuri ) sau in cazul durerilor pelvine cronice.

Citeste si:  Cele 7 minuni ale lumii antice?

Histerectomia este folosita ca si varianta finala, in cazul in care pacienta nu raspunde satisfacator la alte variante de tratament si continua sa prezinte simptome acute, asa ca nu este cazul sa va impacientati daca aveti probleme ginecologice care urmeaza a fi tratate.

La ora actuala, sunt cunoscute trei tipuri de histerectomie:

Histerectomia totala, care consta in inlaturarea colului uterin si a uterului.
Histerectomia subtotala care consta in eliminarea uterului si pastrarea colului uterin.
Histerectomia radicala care consta in eliminarea uterului, colului uterin, a ovarelor, a ganglionilor limfatici.

Citeste si:  Cum poți scoate mirosurile neplăcute din frigider. Cele mai ieftine trucuri

Inaintea acestei operatii, trebuie efectuat un examen medical minutios, fizic, dar care sa cuprinda si istoricul starii de sanatate al pacientei.
Analizele de sange si examinarea regiunii pelvine sunt primele investigatii pe care trebuie sa le faceti inainte de interventia chirurgicala.
In cazul pacientelor de peste 40 ani, este recomandata si o electrocardiograma, mai ales daca acestea sufera de diabet zaharat sau tensiune arteriala.

Citeste si:  Cum sa iti alegi ochelarii de soare in functie de forma fetei?

Histerectomia reprezinta tratamentul de electie pentru cancerele organelor pelvine sau a hemoragiilor care nu pot fi controlate si tinute sub observatie.

Inainte de a apela la aceasta metoda chirurgicala, discuta cu medicul specialist si incercati si alte variante de tratament, mai ales daca iti doresti sa mai ramai insarcinata pe viitor.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.