Barcelona, destinatia mea de primavara

Arcul de Triumf_Barcelona

S-au scris impresii si review-uri nenumarate despre Barcelona, acesta fiind o destinatie de top printre europeni si, mai ales romani. Cu toate acestea si Barcelona este vazuta cu alti ochi diferiti de fiecare dintre noi pentru ca filmul vietii ni se deruleaza diferit.

Barcelona  este casa a peste 5 milioane de oameni care locuiesc in zona principala si metropolitana. Imprejurimile acestuia sunt impregnate de stilul lui Gaudi, marele architect nascut aici si care a revolutionat domeniul prin creatiile sale non-conformiste.

Daca ajungeti in Bacelona trebuie sa vedeti catedrala Sagrada Familia.  Monument UNESCO, constructia a fost inceputa la 1883, finalizarea acesteia estimandu-se a se incheia la 2028.Emblema a orasului, aceasta este cel mai vizitat loc din Barcelona, iar accesul in interiorul catedralei necesita putina rabdare.

Interiorul caterdralei este fantastic, ai senzatia unui spatiu infinit cu o cupola gigantica pastelata de geniul gaudin. Exista posibilitatea de a urca pe unul dintre turnurile finalizate, astfel incat am profitat de aceasta ocazie si m-am teleportat cu ajutorul unui lift. Privelistea este frumoasa, dar nu spectaculoasa. Dupa ce te racoresti pe la aerul inaltimilor, poti continua sa vizitezi atat micul muzeu inchinat maestrului si stilului sau, precum si atelierul sau de lucru, aflat chiar in exteriorul catedralei.

Sangrada Familia.

Am continuat ziua  cu o plimbare prin Las Ramblas. Aceasta este faimoasa cale pedestra unde, prin agitatie, gasesti multi scamatori, comercianti, vanzatori ambulanti, magazine de tot felul, imigranti ilegali, etc. Mergand pana in capatul strazii, se ajunge in Port unde te poti opri pentru catava minute.

Citeste si:  Vacante de vis pentru cupluri, in Europa

La Rambla

Daca sunteti iubitori de arta puteti sa vizitati Muzeul de Arta Catalana. Merita o oprire, mai ales daca simtul artistic va inunda ocazional personalitatea. Muzeul este situat in interiorul Palau National de pe dealul Montjuic si are un interesant design Italian. Acesta adaposteste numeroase tablouri  de colectie din biserici romane, de stil gotic, baroc, renascentist, alaturi  de statui din aceeasi perioada.

Pentru ca magia si spiritul lui Gaudi este pretutindeni, am continuat periplul in locul in care aceastea sunt cel mai bine definite –Parcul Guell. Trebuie sa vizitati acest parc, mai ales daca mergeti cu copiii. Plimbandu-te, ai deseori senzatia ca esti intr-o alta dimensiune. Ziduri care imita copaci, coloane sub forma de pini, cuiburi uriase de pasari si multe alte minunatii.

Citeste si:  Top 10 cele mai inedite hoteluri din lume

Parc-Guell

Pentru cei pasionati de orasele medievale o vizita la  Barri Gotic, centrul medieval si foarte bine conservat al orasului, cu siguranta o sa va fac placere.  Aici, se impune si o vizita la Catedrala Sfintei Cruci si a Sfinteu Eulalia, cunoscuta si sub denumirea de Catedrala Barcelona.

Barri Gotico

Sa nu uitam  si alte atractii, precum Tibidabo, plaja Barceloneta precum si Stadionul Nou Camp dar, un oras precum acesta merita sa fie vizitat de mai multe ori. Asadar, va recomand o vizita cat mai prelungita in perla Marii Mediterane si a Europei, acolo unde iubitorii de arta si frumos vor avea parte de un adevarat festin creativ.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.