Problemele cuplurilor, bagate sub covor

Cand nu suntem intr-o relatie ne imaginam ce viata minunata o sa avem  odata ce vom descoperi acea persoana perfecta:  intalniri romantice, sex la cerere 🙂 si confortul de a avea acel confident pe care putem conta pentru sprijin oricand.  Desi, relatia cu un partener poate sa fie minunata exista multe lucruri care se petrec in casatorii si relatii,  pe care  cei tineri nu au de unde sa le cunoasca, iar ceilalti  care sunt in relatii nu le striga  de pe acoperisuri. De ce este important sa vorbim despre ele? Poate acum mai mult decat alta data, prin intermediul retelelor de socializare, TV, ni-se baga in cap, ca exista relatia perfecta.  Poate acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii renunta mai usor la relatia lor atunci cand ceva „scartie”. Nu stiu, poate sa fie…Postam in relatia perfecta iar peste cateva luni ne despartim. Oare nu ar trebui sa ne punem niste semne de intrebare?

Citeste si:  De ce esueaza relatiile noastre? Partea I

Este timpul sa cunoastem adevarul despre relatii, asa ca, atunci cand o sa aveti probleme veti fi pregatiti. Iata cateva dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta cuplurile, dar nu vorbesc neaparat

Comunicarea

Nu se poate sa nu va fi  suparat vreodata pe partenerul vostru foarte tare,  pentru lucruri banale:  a uitat sa scoata gunoiul sau a lasat farfuriile murdare in chiuveta. Trebuie sa intelegem ca lucrurile care ne deranjeaza trebuiesc spuse si nu sa asteptam ca partenerul nostru sa ne „ cunoasca” sau „ sa ne citeasca gandurile.
Cuplurile nu exceleaza  in a vorbi despre chestiuni care  chiar conteaza pentru ei. Sunt maestri in a baga lucrurile in cutii, sperand ca ele nu se vor mai repeta sau ca celalalt va intelege mesajul lor mut.  Pentru ca relatiile sa functioneze, fiecare persoana trebuie sa invete cum sa vorbeasca si sa spuna ce inseamna ei”.

Citeste si:  Washington: Daca ai mai mult de trei prezervative la tine, esti prostituata

Luptele din cuplu

Cand ajung sa comunice,  multe cupluri recurg la tipari, infrangeri si cautarea unui mijloc de a-si impune punctul de vedere. Cel mai bine pentru un cuplu este sa lase emotiile  „sa se calmeze” si sa se intoarca  la problema  care a provocat conflictul, la valoarea care sta la baza ei si sa discute. Problemele ramase nerezolvate revin iar in cuplu si provoaca alte frustrari si discutii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.