Invata sa iti controlezi furia

Femeie furioasa

Fie ca ai probleme in relatie, fie ca incepe sa iti consume foarta multa energie FURIA, poate ajunge sa iti controleze viata.
In primul rand, furia este normala, o emotie sanatoasa. Dar este nesanatos atunci cand iti pierzi tot timpul controlul.

Furia cronica, exploziva are consecinte serioase pentru relatiile tale, pentru sanatate, si pentru starea ta de spirit. Vestea buna este faptul ca poti sa iti controlezi furia. Cu putina rabdare si cu putina informare, poti invata cum sa iti exprimi sentimentele in moduri mai sanatoase.

In primul rand, trebuie sa intelegi de unde vine FURIA
Emotia furiei este fie buna, fie rea. Este perfect sanatos si normal sa simti furie atunci cand esti tratata gresit sau necorespunzator. Nu sentimentul este problema. Problema care se pune este ceea ce faci cu el. Asta face diferenta. Furia devine o problema atunci cand te raneste pe tine sau pe ceilalti.
Daca ai un temperament vulcanic, este posibil sa simti ca situatia iti scapa de sub control si ca nu poti face mare lucru pentru a evita acest lucru. Dar ai mai mult control asupra furiei tale decat crezi. Poti invata sa iti exprimi emotiile fara sa ii ranesti pe ceilalti – si cand o faci, nu numai ca te vei simti mai bine, dar iti vei si simti nevoile indeplinite. Controlul furiei este o arta care are nevoie de munca si de multa practica, dar se va reflecta in calitatea emotiilor tale. Sa inveti sa iti controlezi furia si sa o exprimi intr-un mod corect te poate ajuta sa iti construiesti relatii mai bune, sa iti atingi telurile, si sa duci o viata mai satisfacatoare.

Citeste si:  Adio: cu cantec sau fara?

Cum poti invata sa iti controlezi furia?

Accepta emotia care vine si bucura-te ca primesti un semnal. Ar fi mai rau daca nu ai simti. Cand primesti semnalul, tu primesti vestea ca nu iti este bine si ca trebuie sa schimbi ceva.

Daca vei fi de acord ca emotia este un fel de notificare ca lucrurile nu merg bine si trebuie sa schimbi ceva, vei ajunge la pasul doi. Aici trebuie sa clarifici raspunsul la urmatoarea intrebare: „Ce trebuie sa-mi schimb, perceptia sau strategia?”

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.