De ce raman intr-o relatie in care sunt agresata?

Vedem de multe ori femei care stau alaturi de barbati, care le agreseaza fizic sau verbal si multi dintre noi ne gandim : „ De ce nu pleaca? De ce sta acolo? Poate ca asta merita!” Dar, adevarul este ca aceste femei au nevoie de ajutor si in primul rand de ajutorul psihologic, pentru ca o victima nu se va putea vedea decat ca o victima.  Mai mult decat atat,  de cele mai multe ori agresorul ii va induce ideea ca tot ce se intampla este din vina ei, ca merita ce se intampla, ca nu exista o alta sansa pentru ea si ca tot ce se intampla este o intamplare „fireasca” a actiunilor ei.

Citeste si:  Compromisul este normal intr-o relatie de cuplu

Suntem uimiti sa vedem ca exista si acum voci ale unor persoane, nu chiar lipsite de studii, care nu pot intelege acest „mecanism” si care in continuare invinuiesc persoana agresata de comportamentul agresorului. Nimic mai gresit!

Cel mai des, o femeie va ramane intr-o relatie toxica, agresiva cu mult peste un interval de timp considerat sanatos. Prietenii ei si familia o vad ca coboara intr-o stare de inertie, de parca ar fi devenit prizoniera a situatiei ei si a apatiei ei dar, nu inteleg ce se intampla. Ei bine, in cazul acestor femei, ele chiar cred ca nu au nici o scapare. Starea de „paralizie” a victimei intr-o relatie abuziva, se poate gasi in orice  relatie de dragoste nesanatoasa. si din pacate, atunci cand ies din aceste relatii victima are  rani emotionale si psiholgice adanci.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.