De ce e importanta casatoria?

Am auzit de multe ori expresia:  „Nu doresc sa ma casatoresc. Iubirea inseamna mai mult decat un act.” Si totusi pentru unii dintre noi, casatoria este foarte importanta. Poate mai mult pentru femei decat barbati. De ce? Cred ca pentru femei inseamna ca din multitudinea de iubite, ea este aleasa..asa iubite a tot avut, nu? Pentru barbati „nevasta mea” este ca o forma de posesie, stie ca este doar a lui si nu mai poate sa o ia nimeni… dar, nu prea mai poate „vana alte caprioare”, asa ca se mai gandeste 🙂

Citeste si:  Triunghiul Conjugal: de ce insala barbatii?

Si totusi de ce e importanta casatoria?

Fara a contrazice expresia „Iubirea inseamna, mai mult decat un act, am sa va povestesc o intamplare a unei prietene care mi-a adus in cap aceasta „ problema”, atunci cand vorbeam de cupluri, divorturi, casatorii si mentalitati.

„ Acum un an de zile tata, a reusit sa o supere pe mama foarte tare. Iar mama a plans cateva zile in sir si mi-a spus ca nu va mai vorbi niciodata cu el.

Citeste si:  Stresul si infertilitatea

Mama mea plângea toata ziua, chiar și atunci când vorbeam la telefon. Intr-o zi  la o cafea, am prins curaj si am intrebat-o  pe mama mea: De ce nu-l lasi? Du-te pe calea ta .
S-a gândit o clipa și  mi-a spus: Pentru ca sunt casatorita cu el si  am jurat sa fiu cu el  si cand „Firul este gros și  cand este subtire. Acum probabil firul povestii noastre este cel mai subtire de cand ne stim, dar el  inca e acolo chiar daca nu se vede.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.