Cum poti sa iti salvezi casnicia dupa o aventura

Reparare casnicie dupa un adulter

Infidelitatea provoaca o  durere emotionala intensa, dar o relatie nu trebuie sa insemne mereu sfarsitul casniciei tale. Hai, sa intelegem impreuna modul in care o casatorie poate fi reconstruit dupa o aventura.

Problemele din casnicie provoaca durere iar infidelitatea dezastru pentru ca loveste la temelia casatoriei in sine. Cu toate acestea, atunci cand ambii soti sunt angajati intr-o „vindecare” autentica, cele mai multe casatorii  supravietuiesc si desi pare greu de crezut unele devin mai puternice, trecand la un nivel mai profund de intimitate.

Definirea infidelitatii

Infidelitatea nu are o definitie singulara, pentru ca infidelitatea are definite semnificatii  pentru  fie care cuplu si pentru fiecare partener aflat intr-o relatie.

De exemplu, este o legătură emotionala fara intimitate fizica considerat infidelitate? Ce zici de relatii online? Fiecare persoana si fiecare cuplu trebuie sa defineasca ceea ce constituie infidelitate in contextul casatoriei lor.

Citeste si:  Sfaturi pentru o relatie de succes

Ce factori contribuie la infidelitate?

Mai multi factori sunt cei care pot contribui la infidelitate si cei mai multi nu sunt in mod fundamental bazati pe sex. Unele motive comune includ:

– Lipsa de afectiune
– Pierderea de tandretii si de atentie lipsita de unul dintre parteneri sau de ambii
–  Lipsa de comunicare legata de  problemele emotionale sau de relatie
– Probleme de sanatate, cum ar fi dureri cronice sau invaliditate
– Starile psihologice, inclusiv depresie, anxietate, etc
– Dependenta, inclusiv dependenta de sex, de jocuri de noroc, droguri sau alcool
– Nesolutionarea problemelor cuplului mai vechi

Descoperi o aventură

Atunci cand se  descopera o aventura, se declansaza de obicei,  emotii puternice pentru ambii parteneri:  furie, tradare, rusine, depresie, vinovatie sau remuscare. De obicei este dificil in acest moment să te poti gandi in mod la deciziile pe care urmeaza sa le iei pe termen lung.

Citeste si:  Surprize nastrusnice de Valentine`s Day

Ce poti face?

Nu lua decizii pripite. Daca ai ganduri sa te ranesti fizic pe tine sau pe altcineva, apelezea la un  specialist imediat.
Da-ti va timp si spatiu. S-ar putea ca ambii parteneri sa reactioneze haotic si impulsiv. Daca va acordati timp s-ar putea sa vreti sa incercati sa vedeti ce s-a intamplat. Incercati sa evitati  discutii intense pana atunci cand incepe procesul de vindecare.
Cauta sprijin. Va poate ajuta sa impartasiti din experienta dumneavoastra cu persoane de incredere, care  va pot sprijini. Evita oamenii care au tendinta de a critica  sau de a fi partinitori.

Citeste si:  Amoruri imaginare

Apeleaza la un psiholog specializat pe  terapia de familie, singur sau impreuna cu partenerul.

Repararea casniciei distruse

Recuperarea  relatiei va fi unul dintre cele mai dificile capitole din viața ta. Aceasta provocare va veni la pachet cu o mare incertitudine si cu stari conflictuale Cu toate acestea, in timp ce va veti recladi increderea, se va recunoaste vinovatia, vei invata sa ierti si  se poate aprofunda si consolida dragostea si afectiunea pe care ne dorim cu totii.

Daca amandoi sunteti angajati in repararea relatiei, cu toata durerea si suferinta care implica un asemenea proces, recompensa poate fi un nou tip de casatorie care va continua sa creasca si va depasi probabil orice asteptari anterioare.

 

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.