Cele mai frecvente probleme care duc la destramarea cuplurilor

Daca va intrebati, care sunt problemele cel mai des intalnite in cupluri, si care sunt cele mai frecvente probleme care duc la destramarea cuplurilor… Ei, bine se pare ca s-a facut un clasament a celor mai intalnite problemele.

Daca sunteti intr-o relatie stabila si va situatia in una dintre aceste situatii, rezolvati problema pana nu este prea tarziu..

1. Invadarea intimitatii

Odata ce cuplurile sunt casatorite sau se afla intr-o relatie de lunga durata,  nu este neobisnuit ca unul dintre parteneri sa incerce sa-l schimbe pe celalalt.

Incercarea de a-ti schimba partenerul este o „invazie” personala, iar atunci cand se intampla celalalt chiar daca nu spune se simte disperat, ranit.

Citeste si:  Barbati cu cordul mare si bicepsul mic

Deseori, depasirea limitelor personale ale cuiva se face in mod intentionat, iar acest comportament afecteaza  si respectului reciproc, iar rezultatul final va fi probabil razbunare sau retragere din partea celuilalt partener. Va fi mult mai  dificil pentru soti sa comunice, sa iubeasca si  sa fie deschisi unul cu altul.

2. Lipsa comunicării complete

Desi fazele „vorbind”si „comunicam” sunt folosite pentru a transmite acelasi lucru, trebuie sa intelegem ca este o diferenta foarte mare.

Cand vorbim  transmitem informatii fara a fi nevoie de un raspuns. Comunicarea este, totusi, un schimb verbal si nonverbal de informatii care necesita un raspuns. Pentru ca este nevoie de mai mult de o persoana pentru a comunica, comunicarea inseamna  o legatura intre oameni unde sa se impartaseasca in mod deschis idei si informatii fara judecata.

Citeste si:  Sunt insarcinata. Pot sa fac sex?

3. Declinul de intimitate sexuala

Desi exista multe motive pentru care cuplurile isi pierd interesul pentru intimitatea sexuala sau lupta cu afectiunea fizica, este important ca sotii sa gaseasca modalitati de a-si mentine viata sexuala implinita. Sexul poate parea o mica bucata din puzzle-ul unei relatii, dar este rareori posibil sa ai o relatie sanatoasa fara ea.

Din pacate, exista un ciclu vicios atunci cand vine vorba despre sex: este greu sa vrei sa iti doresti sa faci sex cand te simti detașat emoțional, dar e greu sa te simti atasat emoțional fara intimitate fizica.

Citeste si:  Invata sa saruti

4. Focusuri diferite

O chestiune obisnuita a cuplurilor este ca la un moment dat  se confrunta cu o schimbare a focusului. Atunci cand unul dintre parteneri isi redirectioneaza atentia de la relatie catre alte interese  – fie cariera, copii, prieteni sau alte activitati sociale sau hobby-uri – celalalt partener  va simti  greutatea situatiei si  relatia va suferi  de o pierdere de atentie. In aceste tipuri de situații, partenerii pot chiar sa se simta mai degraba ca colegi de camera decat iubiti, de aceea este atat de important sa gasim un echilibru intre interesele personale si sa fim un partener atent.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.