fbpx

Beneficiile unei casatorii fericite asupra organismului

Casatoriile fericite

Cum englezii sunt cei care fac cele mai multe studii, astazi unul despre beneficiile unei casatorii fericite.

Ei bine, se pare  ca persoanele care au un mariaj fericit prezinta o stare de sanatate fizica si mintala mai buna, confirma expertii, beneficiile fiind cu atat mai mari cu cat relatia este mai stabila si mai de durata. Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea Cardiff (Marea Britanie), persoanele casatorite traiesc, in medie, mai mult decat celibatarii.

Citeste si:  Despre importanta – exagerata sau nu – a sarutului

„Femeile implicate in relatii de cuplu stabile au o mai buna sanatate mintala, in timp ce barbatii insurati sunt intr-o mai buna forma fizica”, explicat David and John Gallacher, autorii editorialului recent publicat in British Medical Journal.

Cel mai probabil, forma fizica a barbatilor se imbunatateste datorita influentei pozitive pe care partenera o exercita asupra stilului lor de viata, in timp ce sanatatea emotionala a femeilor este mai buna deoarece sexul frumos pune mare pret pe relatii umane de calitate.

Cu toate acestea, nu orice mariaj aduce cu sine beneficii pentru sanatate. Conditia este ca relatia sa fie una implinita si fericita, subliniaza specialistii, mentionand ca, din punct de vedere statistic, persoanele singure au o sanatate mintala mai buna decat cele implicate in casnicii cu probleme. De asemenea, acestia confirma ca despartirile sau divortul au un impact negativ semnificativ asupra sanatatii mintale a partenerilor.

Citeste si:  Cum prevenim afectiunile stomacului?

 

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.