Avortul spontan, spaima femeilor insarcinate

Avortul spontan reprezinta una dintre cele mai mari temeri pentru o femeie insarcinata si o experienta destul de traumatizanta pentru cele care doresc sa fie mame. De cele mai multe ori apropiatii, nu realizeaza trauma prin care trece cea a carei sarcina s-a intrerupt brusc si teama pe care acesta o are vis-a-vis de o noua sarcina.

Citeste si:  Sapunurile antibacteriene folosite permanent fac mai mult rau decat bine

Avortul spontan reprezinta intreruperea spontana a sarcinii inainte de saptamana 20 de gestatie. Avorturile spontane au loc relativ frecvent – 25% dintre sarcini se incheie prin avort spontan. Pierderea „produsului” de conceptie in primul trimestru si inceputul celui de-al doilea trimestru reprezinta 15-25% din totalul sarcinilor diagnosticate clinic. De asemenea, avortul spontan in stadiul mic de dezvoltare este frecvent la femeile care inca nu stiu ca sunt insarcinate.

Citeste si:  Cele mai des intalnite boli de piele

Cauzele avortului spontan in primul trimestru, sunt aproape intotdeauna anomalii cromozomiale survenite pe parcursul formarii oului sau fecundatiei. De obicei, avortul spontan determinat de o anomalie genetica/cromozomiala este un eveniment unic si nu va afecta urmatoarea sarcina. In majoritatea cazurilor de avort spontan nu exista o explicatie clara a pierderii sarcinii. Dupa saptamana 12 sau cand sunt detectate zgomotele cardiace, riscul de avort spontan scade semnificativ.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.