Anxietatea mamei dupa nastere

Toti spun ca atunci cand devi parinte, mama vei avea anumite ingrijorari legate de copil si ca aceste sentimente nu iti vor mai disparea pentru tot restul vieții sale. Numai ca nimeni nu vorbeste despre intensitatea acestor frici care apar in capul mamelor, frici care privite din afara par exagerate.

Majoritatea femeilor si mamelor trec prin aceste temeri, numai ca din jena si teama nu vorbesc despre acest lucru. Cum sa vorbesti despre frica, teama cand toata lumea afiseaza ca totul este foarte frumos, foarte usor si tu nu dormi noaptea de griji si temeri? Daca nu sunt o mama buna? Daca este ceva gresit cu mine?

Citeste si:  Vaccinul uman impotriva virusului gripei aviare, in atentia cercetatorilor niponi

Zilele trecute o prietena de a mea a avut o izbucnire si vorbind cu mai multe prietene, ne-am dat seama ca toate am trecut prin aceste stari mai mult sau mai putin.

Se pare ca toate dintre noi au trecut macat o data sau de doua ori, prin ceea ce se numeste „frica de moarte”. Da, poate parea exagerat dar, asta se intampla cand esti mama. Treci prin cele mai mari frici sau stari de frica ale tale, fie ca copilul are febra sau este racit, fie ca s-a lovit, fie ca se scoala noaptea si urla si nu stii de ce…  Si este normal sa simti asta! Nu esti nici depresiva, nici speriata, nici in niciun fel….esti doar mama.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.