fbpx

5 Mituri neadevarate despre fertilitate

Mitul 1: Fertilitatea unei femei scade drastic  dupa 30 de ani

Femeile tind  sa creada ca conceperea  unui copil dupa varsta de 30 de ani este  riscanta. Dr. Geetha Venkat, directorul Clinicii de fertilitate Harley Streetdin UK spune:

Rezervele ovariene si calitatea  ovulelor continua sa scada, pe masura ce femeia imbatraneste, dar este un proces treptat – nu se intampla peste noapte. E normal ca e mai usor ca oamenii sa conceapa o familie atunci cand sunt tineri, pentru ca  ovulele mai tinere tind sa fie mai sanatoase „.

Citeste si:  Cum sa scapi de perechea nepotrivita (partea a II-a)

Dr. Venkat afirma ca, in timp ce scaderea fertilitatii cu varste cuprinse intre 30 si 35 de ani este pe o curba blanda, scaderea este mai accentuata atunci cand o femeie atinge 40 – si mai drastica  dupa implinirea varstei de 42 de ani.

Mitul 2: Toate femeile ovuleaza in ziua 14

Desi se spune ca toate femeile ovuleaza in ziua a 14, Dr Ernesto Bosch, de la o renumita clinica de fertilitate din Spania, spune ca ovulatia este intre 12 si 18 zile:

Citeste si:  Tara te vrea prost, tara te face doctor

„Multe cupluri care incearca sa isi conceapa speranta de a face sex intr-o zi a lunii, gandindu-se ca este cea mai buna sansa de conceptie. E mult mai eficient sa faci intre zilele 12 si 18 sau chiar in fiecare zi, pentru a concepe un copil.

Mitul 3: Barbatii pot avea copii sanatosi la orice varsta

O scurta privire la orice ziar sau revista va dezvalui un articol despre femeile moderne care parasesc maternitatea prea tarziu, in timp ce noi toti presupunem ca barbatii isi pot astepta intreaga viata pentru a deveni tati. Nu este adevarat: un studiu  a aratat ca copiii nascuti la tatii cu varsta peste 45 de ani au de 13 ori mai multe sanse de ADHD, de 3,5 ori mai multe sanse de a avea autism si de 25 de ori mai multe sanse de tulburare bipolara. In plus, o femeie are mai multe sanse de a spierde o sarcina, daca partenerul ei este mai in varsta.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.