Viata mea, dupa divort

New Life

Multe persoane atunci cand le trece prin cap sa divorteze, in secunda urmatoare  se gandesc: „Cum va fi viata mea, dupa divort?”  O intrebare fireasca, pentru ca cei mai multi  dintre noi ne temem de necunoscut. Divortul nu e simplu, din mai multe motive, dar are si partile lui bune.

Cum sa vezi partea plina a paharului cand paharul tau e gol?

Inceputul, este cel mai greu dar daca reusesti sa torni in el macar o picatura de speranta,  gandul unui nou inceput…Esti pe drumul cel bun!

„De cate ori nu mi-am dorit sa o iau de la capat stiind tot ce stiu acum! „Ce n-as da sa pot intoarce timpul” E o dorinta ciudata. Daca ai intoarce timpul, ai face iar si iar, aceleasi greseli. Dar, daca am putea sa o luam de la capat, sa incepem o viata noua fara sa pierdem cunostintele pe care le-am strans deja?

Citeste si:  Sexperta: sa stau, sa plec, sa iau o pauza?

Ei, asta zic eu ca este „partea plina” a divortului. Primesti marea sansa de a lua viata de la inceput fiind mai matura si un pic mai desteapta (daca ti-ai invatat lectia).  Fiecare experienta prin care trecem ne invatat cate ceva. Deci, nu am pierdut, ci am castigat.

Lucrul cel mai bun dupa o separare este sa te vezi  cu prietenii, cu colegii,  sa faci toate acele lucruri care inainte ti-le doreai si nu aveai timp sau nu puteai. Un sfat, ai grija ca in aceasta perioada sa nu incurci prietenii cu iubitii, pentru ca acest lucru este foarte posibil. Cred ca oricine a trecut printr-o despartire si-a dorit sa inlocuiasca ceea ce a pierdut cu altceva, o persoana cu alta, un sentiment cu altul. Frica de singuratate ne poate face, sa ne aruncam in bratele primului venit, convinse fiind ca orice relatie este mai buna decat nimic. Si din pacate aceste relatii aduc noi dezamagiri, deci da-ti timp sa te vindeci.

Citeste si:  Pastreaza-ti tabieturile

Cred ca dupa un divort  trebuie sa invatam sa ne bucuram de singuratate (de cuplu), sa o acceptam cu zambetul pe buze si sa invatam sa ne bucuram  de timpul petrecut in linistea casei, de o carte, de un film…Asociem implinirea cu viata de familie dar, exista si alte lucruri care ne fac sa ma simt implinite. Practic orice actiune, orice lucru, cat de mic ar fi el, pe care il ducem la bun sfarsit si-l facem pentru NOI ne da o stare de bine.

Citeste si:  Suntem cu totii voyeuristi si exhibitionisti

Exista viata dupa divort, una cu multa liniste si implinire, daca stim sa gestionam momentul. Nu uitati,  divortul este o experienta care ne ajuta in relatiile viitoare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.