Terapia in cuplu

De cate ori simtiti ca intre voi se amplifica stari de tensiune si de neliniste, faceti-le sa dispara intr-un mod placut si util. Cantati, dansati sau desenati-va unul pe altul pentru a va amuza si a uita astfel, pe moment, de probleme.
Se pare ca o parte din viata noastra emotionala se desfasoara la nivelul subconstientului, unde nu avem acces decat cand visam sau suntem foarte relaxati.
Terapia prin arta te face sa nu simti ca ai avea o problema, sau ca atunci cand trebuie sa mergi la medic sa faci un control. Mai degraba este perceputa ca o joaca, ca o modalitate de a te elibera de stres si tensiune.
Spre exemplu, atunci cand aveti o disputa care nu are nici un motiv intemeiat sau o baza fondata, puteti incerca urmatorul exercitiu: luati cate o coala alba, markere sau carioci daca aveti prin casa si asezati-va la mese diferite. Fiecare sa scrie ce anume il deranjeaza la celalalt si separat cum ar trebui sa se comporte pentru a evita alte conflicte. Dupa ce ati terminat, luati foile si cititi-le in gand, fara a comenta si a reactiona din impuls. Dupa ce ati citit, pe spatele foii desenati emoticoane prin care sa va exprimati parerea despre cele scrise: smile-uri vesele in care sa va exprimati acordul sau triste in care sa exprimati contrariul.
Este destul de amuzant acest joculet dar va poate ajuta foarte mult. Cu calm si rabdare abordati dupa aceea problemele care va framanta si gasiti impreuna solutii salvatoare si confortabile pentru amandoi.
De asemenea o alta terapie care poate fi utilizata in combaterea problemelor de cuplu este dansul. Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca dansul ajuta foarte mult la exprimarea sentimentelor si a emotiilor pe care ne este greu sa le exprimam in cuvinte. Tango-ul se pare ca este cel mai potrivit pentru acest tip de terapie. Cuplurile care au participat la experiment au inceput dansul destul de tensionati, nervosi si plini de manie, lucru care s-a putut observa in pozitia mainilor, a bratelor si a felului in care paseau pe ringul de dans. In timp ce dansau si se lasau purtati de val pe muzica, muschii lor au inceput sa se relaxeze, miscarile sa devina din ce in ce mai armonice, iar pasiunea dintre ei se putea observa in felul in care se priveau. La finalul dansului eu iesit de pe ringul de dans tinandu-se de mana si foarte entuziasmati.

Citeste si:  Pastrare romantism

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.