Teama de intimitate

Teama de intimitate este unul din cele mai grele lucruri pe care un cuplu le intalneste in crearea unei relatii sanatoase. Acest articol descrie cum teama de intimitate poate avea un impact negativ asupra mariajului sau relatiei.
1. Expresia ” teama de intimitate” este des intalnita pentru a descrie pe cineva care are dificultati in crearea unei conexiuni apropiate cu partenerul lor.
2.Pentru unii, o descriere mai adecvata ar fi intoleranta de intimitate. Poate ca ai o dorinta de intimitate, dar ai si o reactie puternica si negativa pentru un nivel mai profund al conexiunii. E ca si cand termostatul intimitatii este setat pentru a evita aceasta conexiune.
3. Fiecare societate si cultura are reguli nescrise care dicteaza cum o femeie si un barbat ar trebui sa relationeze. Aceste reguli pot functiona la fel de bine atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau, dar in acelasi timp poate restrictiona modurile in care voi relationati.
4. Simti ca anumite stereotipuri te blocheaza in intimitatea cu partenerul tau? Daca da, atunci alegeti alte stereotipuri care sa te ajute sa iti atingi potentialul.
5. Radacinile acestei reactii se regasesc undeva in copilarie. Atunci cand acesta este si cazul tau, telul tau ar trebui sa fie sa inveti cum reactioneaza corpul tau la intimitatea emotionala si fizica. Odata ce ai devenit constienta de corpul tau, poti face exercitii de relaxare ca un mod de reconditionare a corpului pentru a accepta nivelurile mai adanci ale conexiunii cu partenerul tau.

Citeste si:  Infidelitatea

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.