Teama de casatorie

Cu totii ne confruntam zi de zi cu fel de fel de probleme, atat pe plan profesional, cat si sentimental. Depinde de fiecare cum stie sa-si gestioneze problemele si cum poate gasi cat mai rapid o cale de rezolvare. Problemele de cuplu sunt insa ceva mai delicate. Este destul de greu sa iei decizii, mai ales cand esti pusa in situatia de a le lua pe termen lung, sau chiar definitiv.
Sa zicem ca te afli intr-o relatie de lunga durata, tocmai ai fost ceruta in casatorie, insa nu stii cum sa reactionezi si ce raspuns sa-i dai iubitului tau. Normal ca iti doresti, normal ca il iubesti, nici gand sa renunti la relatia voastra, insa pur si simplu nu stii ce sa faci, daca esti pregatita sa faci pasul asta. Cum poti sa-i raspunzi la intrebarea asta, fara a-i da de inteles ca nu vrei, ci ca din contra iti este teama?
Si cel mai important.. de ce ne este teama de casatorie?
Multi barbati si femei asociaza casatoria cu sfarsitul vietii sociale, cu incheierea zilelor in care te bucurai alaturi de prietenele tale la un shopping prin oras, sau a zilelor cand ei se intalneau la o bere sa dezbata ultimul meci al Stelei. Lucrurile nu stau deloc asa. O casnicie nu trebuie sa aduca odata cu ea incheierea unui vechi capitol, pentru a incepe unul nou.
Barbatii refuza de cele mai multe ori ideea de casatorie, pe motiv ca “vor sa mai copilareasca”. In realitate, lucrurile stau altfel: nu se simt pregatiti sa-si asume responsabilitatea unei familii, a unui copil, eventual, a unui camin. Sunt foarte multe cupluri care convietuiesc de zeci de ani, au doi-trei copii si totusi nu sunt casatoriti, considerand ca actul de casatorie nu schimba cu nimic dragostea sau responsabilitatile unui cuplu. Daca e asa.. de ce ne este teama de casatorie?
Femeile refuza sa se casatoreasca, de obicei, din alte considerente: vor sa se realizeze mai intai pe plan profesional, nu sunt sigure de partenerul de langa ele sau pur si simplu au ajuns in acel moment “zero” al relatiei, in care se simt date la o parte, mai putin iubite si de aceea le este teama sa mearga mai departe in relatie.
Asadar.. ce inseamna casatoria? Si de ce ne este teama de ea?

Citeste si:  Casatoria din dragoste vs casatoria din interes

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.