Sunteti pregatiti pentru o viata in 3

Venirea pe lume a unui bebelus poate pune un cuplu in pericol? Si da, si nu. A fi parinte nu este deloc usor. Patul conjugal devine patul intregii familii, serile romantice prelungite pana in zori, se transforma in deplasari de zeci de ori catre camera copilului, iar discutiile siropoase sunt intrerupte de tipetele si plansetele bebelusului.
Acest lucru nu trebuie insa sa conduca la o separare a cuplului, ba din contra. Copilul trebuia sa actioneze ca un stimul pentru cei doi parinti, sa aduca la lumina si sa diminueze problemele existente.
Pentru a trece cu brio de aceasta perioada, este foarte importanta comunicarea si reorganizarea activitatilor si a vietii, putin cate putin, astfel incat ambii sa participe la dezvoltarea copilului si bunastarea familiei. Perioada critica este in primele 3 luni, cand copilul este mai agitat. Echilibrul ambilor parteneri trebuie sa fie sustinut in egala masura. Exprimarea dorintelor si a nevoilor fiecaruia, intelegerea temerilor si identificarea solutilor sunt lucruri primordiale pentru o relatie.
Dupa nastere, frontierele intimitatii personale, conjugale, sunt redirectionate, deoarece mamica este acaparata de bebelusul sau.
Partenerul de cuplu se va simti dat la o parte, starea de disconfort se va extinde, iar problemele nu vor inceta sa apara. Si viata sexuala se transforma. Inca din timpul sarcinii, femeia sufera de o scadere sau crestere a libidoului, dar dupa nastere, scaderea dorintei afecteaza multe cupluri. Oboseala mamei, atentia sporita asupra bebelusului, transformarile corporale, toate reduc sexualitatea in primele saptamani dupa nastere. Barbatul se simte abandonat si accepta sa fie dat la o parte, instalandu-se astfel un cerc vicios. Pentru a trece peste aceste perioade, trebuie sa admiteti ca aceste dificultati sunt in primul rand normale, si in al doilea rand, trecatoare.
Comunicarea este esentiala. Nu ezitati sa discutati cu partenerul de viata. Gandirea pozitiva si calmul va vor ajuta sa mergeti mai departe si sa intemeiati o familie fericita.

Citeste si:  Discutii in cuplu...E momentul sa avem un copil
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.