Sexul in casnicie

Sexul in casatorie este sexul care implica doi oameni completi, cu gandurile, emotiile si trupurile lor, daruiti intimitatii fizice.
Intreaga idee a actului sexual implica iubirea unul fata de celalalt. In patul marital nu facem dragoste, ci oferim dragoste, fizic, persoanei iubite.
Nu este surprinzator atunci, ca aceleasi lucruri care intervin in dragostea emotionala intervin si in cea fizica, in viata noastra sexuala. Iata doua din motivele frecvente:
Este greu sa fi dezbracat si vulnerabil cand esti nervos in prezenta partenerului tau pentru oarecare motive. Gandeste-te: daca iti tachinezi sotul sau faci glume pe seama lor in orice fel, de ce ar vrea el sa sara imediat in pat cu tine? Dar cand acesta se are siguranta in casatorie, simte ca aceasta persoana si aceasta relatie sunt un loc al securitatii fizice si emotionale iar atunci instinctul de a se ascunde sau se a se acoperi este mult diminuat.
Insa, atunci cand o persoana se simte anxioasa si stresata din cauza unor motive ce nu au nici o legatura cu casatoria, si aceste pot, la randul lor, sa interfereze cu casatoria. Frica face ca relaxarea emotionala atat de necesara sa fie practic imposibila. La fel se intampla si cu un proiect, o decizie sau o situatie ce domina mintea unei personae. In orice caz trebuie avut grija intai de cauza anxietatii pentru a putea elimina apoi problemele sexuale.
Un cuplu inteligent va monitoriza cerintele exterioare ce pun presiune pe timpul si energia fiecaruia, iar partenerii se vor asigura ca le ramane suficient timp si energie unul pentru celalalt. Se angajeaza in lucruri la fel de simple cum ar fi sa se duca la culcare devreme, sa leneveasca in pat unul in bratele celuilalt, sau chiar sa faca sex dimineata la prima ora.
Unele perioade din viata sunt excesiv de stresante. Tinerii parinti se simt prinsi intre noile responsabilitati fata de copiii lor si apetitul sexual inca foarte mare la tinerii casatoriti.

Citeste si:  De ce le plac barbatilor fetele rele?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.