Sex dupa menopauza

” Exista sex dupa menopauza?” . Asta este intrebarea pe care multe femei si-o pun. Si avem raspunsul pentru ele. Dar, mai mult decat atat, avem vesti bune pentru ele. Daca o femei vrea sa fie senzuala, anii ei nu o pot impiedica. Studiile arata in mod frecvent ca oamenii fac sex si se bucura de el si dupa varsta de 50 de ani. Si unele femei declara cu onestitate ca sexul se imbunatateste odata cu varsta.
Dar exista si o parte mai putin buna. Majoritatea femeilor au de asemenea simptome sexuale in timpul sau dupa menopauza care intervin cu functionarea sexuala. Cele mai comune plangeri sexuale sunt rezultatul scaderii estrogenului in acel punct al vietii, ceea ce poate conduce la uscarea vaginului, atrofie vaginala si probleme in a atinge orgasmul. Scaderea estrogenului duce de asemenea la oboseala, schimbari de stare si insomnii. Si acum, probabil ca te intrebi: ” Ce pot face in legatura cu acest lucru?”.
Si raspunsul vine chiar acum. Poti face multe. In primul rand, discuta cu medicul tau ginecolog. Apoi, exploreaza optiunile pe care le ai in folosirea lubrifiantilor, cremelor vaginale si cremelor cu estrogen care pot ajuta.
Incurajam de asemenea femeile mature si barbatii sa abordeze sexul altfel fata de cum o faceau in trecut. Mai degraba ar trebui sa se concentreze asupra preludiului si orgasmului.

Citeste si:  De ce nu poti uita o relatie din trecut

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.