Semnele unei relatii care incepe sa moara

femeie singura cu par blond

Primul stadiul al oricarei incercari de schimbare este negarea. Nu faci nimic pentru a schimba un prost obicei sau o situatie nefavorabila pentru ca ii negi efectele negative sau chiar existenta.

Pe acelasi principiu, foarte multe relatii de cuplu se pierd pentru ca partenerii ignora semnele atunci cand ceva nu merge, neaga nefericirea si neimplinirea. Cu cat vei deschide mai tare ochii si vei vedea ce se intampla cu voi si care sunt semnele pe care relatia voastra vi le ofera ca si strgate disperate de ajutor, cu atat mai repede vei putea face ceva pentru a o salva. Cu cat asteptati mai mult, cu atat va indepartati mai mult, iar sansele de a fi din nou un cuplu fericit, scad considerabil. Despre ce fel de semne e vorba?

Certurile interminabile. Daca inainte va intelegeati bine si certurile ocazionale erau o exceptie de la regula, acum zilele bune au devenit exceptia. Cand o relatie scartaie, certurile apar spontan, din te miri ce.  Situatia devine incendiara in cateva secunda si pana sa iti dai seama ce s-a intamplat, esti in mijlocul unui scandal.

Citeste si:  Implicarea sotului in activitatile casnice

Fiecare partener are frustrari, nemultumiri si temeri reprimate, care ies la iveala la cea mai mica ocazie. Solutia? Spune-ti lucrurilor pe nume, nu reprimati nimic, spuneti-i partenerului tot ce va supara, atunci cand va supara. Cu cat amanati mai mult discutarea unei probleme, cu atat devine mai grava si mai greu de rezolvat.

Relatia nu mai e de ajuns. Daca inainte era lumea ta si simteai ca nu ai nevoie de nimeni si de nimic din exteriorul relatiei voastre pentru a fi fericit/a, acum simti nevoia de a cauta intelegere si afectiune in afara relatiei voastre. Daca o femeie ajunge sa isi insele iubitul este de cele mai multe ori blamata pentru asta, mai mult decat sunt blamati barbatii. Trebuie sa fim constienti ca atat femeile, cat si barbatii cand nu se mai simt impliniti intr-o relatie si nu exista comunicare…. incep sa isi caute alinarea in alta parte.

Citeste si:  Motive banale de cearta

Momentele de intimitate sunt aproape inexistente. Aici  nu vorbim  numai la sex, ci si la momentele petrecute in doi: un film romantic pe care il vedeti imbratisati pe canapea, un mic dejun pregatit in doi, o cina romantica. Toate acele activitati pe care la faceati in doi si care va legau atat de puternic au disparut. E timpul sa va treziti! E clar ca relatia are nevoie de reparatii!

Invatati, ca indiferent cat de suparati sunteti, nu mergeti la culcare fara sa discutati problema si mai ales nu dormiti in paturi separate. De aici incepe separarea totala, un proces care avanseaza rapid si care este greu reversibil. Nu uitati de regula: nu lasa noaptea sa se aseze peste o cearta.

Citeste si:  Strategii familiale eficiente

Cand toate aceste semne sunt cumulate si cu sentimentul ca relatia s-a sfarsit, ca nu mai poti face nimic pentru a o aduce inapoi, este momentul sa aveti o discutie serioasa: fie luptati impreuna pentru a invia iubirea dintre voi, si pentru asta ati putea apela la consilieri matrimoniali, psihologi specializati de relatii de cuplu sau sexologi, in functie de natura problemei, fie decideti sa o luati fiecare pe drumul lui, pentru a nu strica de tot o relatie care a inceput frumos si a fost deosebita, cu un final urat si degradant.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.