Secretele unei relatii de durata

Cuplu longeviv secrete

Nu stim daca exista vreo formula miraculoasa dar, daca o aflam sigur va spunem si voua. Fiecare relatie este diferita in felul ei si are dinamica ei. La fel cum si partenerii sunt diferiti ..mai sunt si factorii externi care ne influenteaza vietile si sentimentele: prietenii, fratii, mamele, soacrele…)) Cert este ca nu poate nimeni sa spuna azi, cu exactitate care  este cheia unei relatii de durata. Totusi discutand cu oameni care au relatii solide si longevive  am incercat sa vedem care sunt  factorii comuni care stau la baza acestei longevitati:

Citeste si:  Destinatii de vacanta

1.Comunicarea se pare ca este pe primul loc. Cei care au relatii de durata reusesc sa comunice foarte bine. Atentie, acest lucru nu inseamna ca nu au discutii sau nu se contrazic dar isi comunica unul celuilalt ceea ce gandesc, simt sau doresc.
2.Respectul intre partenerii de viata asigura o stare de spirit pozitiva cuplului. Nu se jignesc si nu se pun in inferioritate, nici in spatiul lor intim, nici in afara lui.
3.Intelegerea problemelor si identificarea solutiilor care pot duce la rezolvarea acestora. Multe cupluri aleg sa nu isi discute problemele sau sa le nege si atunci cand se acumuleaza multa frustare si neintelegere, cuplul pur si simplu explodeaza.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.