S.O.S – libidou scazut

Ma doare capul, sunt stresata din cauza serviciului, sunt obosita, sunt cateva dintre cele mai complexe scuze de genul “azi nu”. Conform unui studiu al Asociatiei Medicale Americane, 43 % dintre femei si 16 % dintre barbati se confrunta cu un libidou scazut.
Ce anume iti taie cheful?
Pe langa zgomotele facute de vecinii de sus, sau de stresul de la serviciu, exista anumite obiceiuri care iti pot taia pofta de sex.
Medicamentele, in special antidepresivele, dar si anticonceptionalele pot avea ca efect scaderea apetitului sexual. Motivele sunt variate, de la vascularizarea mai puternica a altor zone decat cea genitala pana la afectarea direct hormonala sau actiunea asupra unor centri nervosi responsabili de apetitul sexual. Asa ca inainte de a da vina pe iubitul tau sau pe altceva, verifica prospectul medicamentelor.
Alimentatia bogata, de tipul celei bogate in grasimi sau care cere o digestie prelungita. Dupa o masa copioasa, zona digestiva este mai puternic vascularizata, iar aportul de oxigen in organele sexuale scade considerabil. Ca sa nu mai zicem ca, dupa masa, te apuca un somn mai dulce ca mierea. Mare atentie la ceaiurile anti-stres, pentru efectul de sedativ trimit la culcare apetitul sexual.
Consumul de tigari si alcool. Se pare ca, alaturi de nicotina, exista si alte substante emise in timpul fumului care au ca efect vasoconstrictia la nivelul organelor genitale.
E important de precizat din capul locului ca poate fi vorba de o perioada. Daca perioada se extinde pe un termen mai lung, e foarte posibil sa fie legat de o suferinta ( de ordin fizic sau emotional ) in masura sa blocheze apetitul sexual. Un apetit sexual sanatos nu inseamna disponibilitate aproape continua, potenta barbatului si deschiderea din partea femeii, ci presupune si perioade de repaos.
Cum sa treceti mai usor peste astfel de perioade daca nu in doi? Petrecerea timpului impreuna si legatura emotionala pot fi la fel de bine, surse indirecte de alimentare a libidoului. Cu rabdare si grija fata de partener se poate reveni la un apetit sexual la fel ca inainte, sau poate chiar mai crescut.
Impreuna, puteti descoperi acele lucruri care va fac placere atat in dormitor cat si in afara lui. Priviti-va, imbratisati-va, sarutati-va si cheful de iubit va veni necontenit.

Citeste si:  Lucruri care ii enerveaza pe barbati
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.