Probleme in cuplu. Ejacularea precoce

Ejaculare precoce

Si pentru ca ne-am propus printre altel, e sa vorbim deschis despre problemele prin care trec cuplurile…Vom vorbi si despre ejacularea precoce. O problema de care se poate lovi orice cuplu la un moment dat, chiar si cei care acum ceva vreme aveau nopti de sex pasionale.

Dar de ce este o problema, ejacularea precoce pentru un cuplu? Prin simplul fapt ca produce o insatisfactie. Aceasta insatisfactie este atat a barbatului, cat si a femeii. Fiind una comuna, putem sa o consideram mai curand ca fiind o problema a cuplului sau una individuala?

Citeste si:  Dragostea pe care mi-o port mie

Aceasta situatie o putem aborda atat din punct de vedere individual, ca o problema personala care vorbeste despre situatia barbatului, dar si ca o dificultate a legaturii de cuplu.

Trebuie sa intelegem in primul rand ca un act sexual nu este izolat de restul relatiei, ci este o consecinta a legaturii dintre cei doi pateneri iar ceea ce se intampla in mintea fiecaruia dintre participanti este important.

Citeste si:  Romantism in casnicie

Ejaculare precoce intervine cel mai des atunci cand partenerul se gandeste ca nu isi poate satisface partenera. Este ca si cum inconstient sau constient, ea emite o cerere pe care el nu o poate – desi, doreste – sa o satisfaca. Acest context conduce la cresterea anxietatii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.