Pauza in relatii buna sau nu?

Se intampla uneori, cand suntem intr-o relatie, sa ne simtim „obositi” sa mai stam cu partenerul nostru de viata si sa ne dorim sa ne acordam un timp de gandire, de simtire..o pauza.  Nu este nimic gresit atunci cand un cuplu trece prin momente dificile si unul dintre parteneri sau ambii simt ca nu mai  pot sta cu partenerul lor dar, nici nu isi doresc cu tot sufletul sa rupa relatia sa ia un pic de aer. O pauza de la toate responsabilitatile relatiei, o pauza de la toate luptele si argumentarea, o pauza de la angajament, o pauza de la sentimentul ca trebuie sa aiba grija de partenerul lor.

Citeste si:  Chirurgie pentru placere? II

Luarea unei pauze intr-o relatie nu inseamna neaparat o despartire. Dar se pare ca in majoritatea  cazurilor, se termina intr-o despartire, deoarece unul dintre parteneri realizeaza ca relatia nu merita salvata.

Pauza intr-o relatie este un test final, este o regasire a fiecaruia dar, si o incercare de a vedea cum poate sa fie viata fara partenerul actual si fara a mai fi in relatia respectiva.

Citeste si:  Cuvinte sexy. Orgasm si literatura

Cand este o idee buna sa luati o pauza  in relatie si cand nu?

Daca ati ajuns sa va „luptati” cu partenerul vostru pe o anumita tema si nu reusiti sa ajungeti la o decizie comuna, este bine sa luati o pauza. Stand departe unul de celalat, va poate ajuta sa va dati seama daca motivul discutiilor este asa de important pentru dumneavoastra sau sa intelegeti si perspectiva partenerului vostru de viata. Daca aveti discutii referitoare la a avea sau nu un copil sau pe alte teme foarte importante intr-o relatie,  e bine sa va ganditi daca intr-adevar sunteti compatibili.

Citeste si:  5 jocuri erotice pentru debutanti

Sfatul nostru, daca doriti sa faceti o pauza din cauza luptelor, asigurati-va ca o faceti din motive intemeiate si nu pentru a castiga”razboiul” sau a va razbuna pe partenerul care are o alta parere decat a dumneavoastra (santaj sentimental) pentru ca s-ar putea sa va treziti in fata unei  adevarate despartiri.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.