Mutatul impreuna

Iubitul tau este un partener desavarsit, va intelegeti perfect, pana vine vorba sa locuiti impreuna. De ce? Fiecare dintre voi este suveranul perfect la el acasa. Impreuna intr-un menaj ar fi dezastru. Fals sau adevarat?
Cand toti luptam pentru individualitate, cand femeile, fara a fi feministe convinse, au capatat o serie de drepturi si obligatii, care le confera un statut asemanator cu cel al barbatului, a locui impreuna cu partenerul de cuplu poate fi, de multe ori, o corvoada. Fiecare dintre noi are obiceiurile lui, propriile rutine si, de cele mai multe ori, ne simtim teritoriul invadat, in momentul in care decidem sa impartim casa cu el. Mitul caminului conjugal ar trebui sa se spulbere in zori sau ne confruntam cu o serie de probleme vizavi de cuplu, pe care ar trebui sa incercam sa le solutionam?
In primul rand, trebuie sa detectam problema. De cele mai multe ori, astfel de situatii sunt regasite la barbati, dar sunt cazuri in care nici noi, doamnele, nu prea ne avantam in a ne imparti dulapurile cu partenerul. Daca problema este la noi, atunci suntem nevoite sa gasim rezolvarea optima pentru a reusi sa fim noi insine, fara compromisuri inutile, si a ne pastra relatia in afara oricarui pericol. Primul pas este sa aflam ce ne deranjeaza la partener. Poate pentru ca este dezordonat? Poate pentru ca avem obiceiuri culinare prea diferite? Poate pentru ca programul de lucru al fiecaruia il deranjeaza pe celalalt? Poate pentru ca suntem obisnuite sa locuim singure?
Oricare ar fi problema, trebuie sa gasim o solutie. Doar faptul ca e dezordonat nu poate fi mai important decat relatia noastra. Obiceiurile culinare se modifica, mai ales ca este sanatos sa mancam diversificat. Daca programele de lucru sunt prea diferite, ar trebui sa privim partea plina a paharului, sa ne bucuram de timpul pe care il avem pentru noi insine si poate chiar sa ii pregatim o surpriza in acest timp. Daca suntem obisnuite sa locuim singure, problema este de alta factura. Spatiul de locuit nu trebuie sa se identifice cu spatiul nostru intim. Specialistii ne indruma spre a ne stabili prioritatile, asa incat, teoretic, ar fi foarte simplu. Doresti sa locuiesti singura sau sa ai o relatie, in adevaratul sens al cuvantului, cu partenerul tau de cuplu? Cand cele doua dorinte se anuleaza una pe cealalta, este nevoie sa lucram cu noi insine. Daca toleram anumite coordonate ale comportamentului sau, ca facand parte din caracterul omului pe care il iubim, daca renuntam la egoismul teritorial, o sa observam ca, odata cu placerea de a locui cu el, dveenim oameni mai buni, mai deschisi, mai toleranti. Nu este un proces usor, insa a fost demonstrat ca functioneaza.
Parerea psihologului
O relatie trece prin mai multe etape.Incepand cu flirtul, continuand cu primele discutii, primele intalniri, descoperim genul de muzica preferat, culoarea preferata, anotimpul sau mancarea preferata. Dupa aceasta etapa, apropierea se intensifica, cei doi participanti la cuplu incep sa aiba activitati impreuna, planuiesc vacante, achizitii. Urmatoarea etapa fireasca, care, de cele mai multe ori, intervine dupa prima jumatate de an de relatie, este mutatul impreuna. Aceasta miscare este definitorie pentru cuplu. Daca empatia dintre cei doi functioneaza cand intervin si nimicurile casnice, inseamna ca se poate trece mai departe, catre urmatoarele etape, casatorie, copii. Recomandam, in drumul unei relatii reusite, sa nu omiteti nici unul dintre pasi, pentru a avea certitudinea unui proces complet. Pe de alta parte, sunt cei care au o problema cu a locui impreuna cu a locui impreuna cu partenerul de cuplu, ori nu sunt inca hotarati in a face acest pas, si implicit a se devota totalmente partenerului, ori sufera o problema personala, de identitate cu spatiul locuit. In cazul al doilea, subiectul este si foarte precaut cu obiectele proprii, si strangator, ceea ce sustine faptul ca o lipsa de bogatie inferioara se compenseaza cu necesitatea identitatii lucrurilor din jur.

Citeste si:  Cum sa-l cuceresti definitiv

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.